Sef in Jandarmeria botosaneana, trimis in judecata de DNA!

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata a sefului Biroului cercetare-documentare in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani, maiorul Constantin Chelaru, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a dobandit pentru altul un avantaj patrimonial, ori nepatrimonial; fals intelectual si uz de fals, toate in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii noiembrie 2006, maiorul Constantin Chelaru, in calitate de membru al comisiilor de concurs pentru ocuparea unor posturi de subofiter operativ din sursa externa la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani, si-a incalcat obligatiile de serviciu si a inlesnit admiterea, in mod fraudulos, a sapte candidati, care au fost favorizati la probele de evaluare a performantelor fizice.

Mai concret, a consemnat in documentele de concurs unele rezultate superioare evolutiilor reale ale acestor candidati. In aceasta modalitate, sase candidati au fost declarati respinsi pe nedrept.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul MIRA - Directia Generala Anticoruptie.

Ca urmare a inceperii urmaririi penale, inculpatul a fost suspendat din functie, in conformitate cu reglementarile Statutului cadrelor militare, dosarul fiind inaintat spre judecare la Tribunalul Militar din Iasi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
336

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
420

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
244

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...