Şedinţă cu uşile închise la Primărie, despre proiectul Cornişa! Ce termen a avansat patronul Electroalfa pentru finalizarea lucrărilor-FOTO

Şedinţă cu uşile închise la Primărie, despre proiectul Cornişa! Ce termen a avansat patronul Electroalfa pentru finalizarea lucrărilor-FOTO
Reprezentanţii companiei Electroalfa, cea care a câştigat licitaţia pentru construcţia Parcului de agrement Cornişa, au solicitat o întâlnire de lucru, la Primăria Botoşani, pentru a discuta despre stadiul lucrărilor dar şi o serie de probleme care au apărut în timpul realizării acestei investiţii.

La această întâlnire pe lângă managerii de proiect şi diriginiţii de şantier, au luat parte şi patronul Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru, primarul Ovidiu Portariuc şi Adriana Zăiceanu, city-managerul municipiului Botoşani.

Aproape două ore au durat discuţiile, iar la final omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru a făcut câteva declaraţii legate de acest proiect.

Acesta a evitat să spună concret ce probleme au apărut, dar a precizat că se fac toate eforturile şi se caută soluţii pentru ca lucrările să fie finalizate până la data de 31 decembrie 2015.

“Am făcut o analiză a statusului lucrărilor în şantierul de la Cornişa. Suntem puţin în urma graficului dar căutăm soluţii ca să putem să recuperăm terenul pierdut. Motivele sunt multe, de la motive  de imprevizibilitate, modificări legislative. Discuţia a avut ca obiect găsirea de soluţii ca până la finele acestui an să finalizăm lucrările. Probleme sunt mai multe, este greu de spus că sunt probleme doar de proiectare sau de altă natură. Întotdeauna sunt detalii care sunt necesare în şantier la o anumită etapă sau fază. Sunt inclusiv şi probleme de proiectare. Am identificat anumite blcoaje care apar la un moment dat, ce soluţii sunt necesare, iar cei responsabili cu găsirea soluţiilor au anumite termene şi vor veni. O problemă este legată de patinoar unde licitaţia pentru executarea conform legislaţiei mai are nevoie de nişte aprobări de la ADR NE", a spus omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru.

Ciubotaru a apreciat că până la această dat lucrările au fost realizate în procent de 40%.

“Sunt două apecte, a manoperei, adică a lucrărilor de construcţii şi montaj, şi a valorilor care presupun utilaje. Valorile mari sunt cele cu utilaje care de aici încolo urmează să vină, noi făcând clădirile", a mai spus omul de afaceri.

Peste câteva zile va avea loc o nouă întâlnire pentru a se vedea ce soluţii s-au găsit la problemele ridicate.








 

 

Spune-ne opinia ta