Şedinţă cu surprize la Nova Apaserv!
UPDATE!

Şedinţă cu surprize la Nova Apaserv!
Previzionată încă de după alegerile locale din iunie, schimbarea conducerii unei societăţi subordonate într-o oarecare măsură Consiliului Judeţean Botoşani s-a produs.

Consiliul de Administraţie al operatorului de apă a luat astăzi notă de solicitarea managerului general, Gabriel Cârlan, de scurtare a perioadei de mandat până în data de 19 septembrie, conducerea Nova Apaserv urmând să fie preluată ulterior cu titlu interimar de către Ady Petruşcă, în prezent directorul operaţional al societăţii. Ascensiunea lui Petruşcă a fost validată cu şase voturi pentru şi o abţinere.

După încheierea prematură a mandatului, Gabriel Cârlan se va întoarce la coordonarea Staţiei Ştefăneşti, acolo unde a deţinut funcţia de inginer- şef.

"Eu chiar sunt mândru de mandatul meu, însă am considerat că este momentul să mă retrag, oricum nu mai era mult până la finalul mandatului. Voi rămâne inginer şef la Sucursala Ştefăneşti şi consilier al domnului director Petruşcă", spune Gabriel Cârlan.

Interesant este faptul că decizia managerului a fost adusă la cunoştinţa membrilor Consiliului de Administraţie chiar înainte de aceştia să ia în discuţie un raport al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, semnat de Albert Tanasă şi Cristina Anton, în care lui Gabriel Cârlan i se reproşau o multitudine de disfuncţionalităţi.

Printre acestea, faptul că nu s-a că nu s-a cerut acceptul şi nici nu s-a informat Consiliul de Administraţie despre deplasările şi delegaţiile în faţă şi în străinătate, contravenţiile aplicate societăţii, depăşiri de termene contractuale, corecţii financiare precum şi stadiul investiţiilor, promovarea unei acţiuni în instanţă având ca obiect o clauză din contractul de mandat, fără notificarea şi informarea Consiliului de Administraţie, coordonarea ineficientă şi lipsa implicării directe în unele situaţii de întreruperi programate a alimentării cu apă a sistemului din municipiul Botoşani, gestionarea defectuoasă a relaţiei cu sindicatele, menţinerea unei stări de tensiune permanentă în cadrul societăţii.

Mai trebuie spus însă că Gabriel Cîrlan este membru PNL, în timp ce Ady Petruşcă este membru PSD. 

Concursul pentru funcţia de manager general va fi organizat în următoarele şase luni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
856

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
262

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1092

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...