Şedinţă cu surprize la Nova Apaserv!
UPDATE!

Şedinţă cu surprize la Nova Apaserv!
Previzionată încă de după alegerile locale din iunie, schimbarea conducerii unei societăţi subordonate într-o oarecare măsură Consiliului Judeţean Botoşani s-a produs.

Consiliul de Administraţie al operatorului de apă a luat astăzi notă de solicitarea managerului general, Gabriel Cârlan, de scurtare a perioadei de mandat până în data de 19 septembrie, conducerea Nova Apaserv urmând să fie preluată ulterior cu titlu interimar de către Ady Petruşcă, în prezent directorul operaţional al societăţii. Ascensiunea lui Petruşcă a fost validată cu şase voturi pentru şi o abţinere.

După încheierea prematură a mandatului, Gabriel Cârlan se va întoarce la coordonarea Staţiei Ştefăneşti, acolo unde a deţinut funcţia de inginer- şef.

"Eu chiar sunt mândru de mandatul meu, însă am considerat că este momentul să mă retrag, oricum nu mai era mult până la finalul mandatului. Voi rămâne inginer şef la Sucursala Ştefăneşti şi consilier al domnului director Petruşcă", spune Gabriel Cârlan.

Interesant este faptul că decizia managerului a fost adusă la cunoştinţa membrilor Consiliului de Administraţie chiar înainte de aceştia să ia în discuţie un raport al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, semnat de Albert Tanasă şi Cristina Anton, în care lui Gabriel Cârlan i se reproşau o multitudine de disfuncţionalităţi.

Printre acestea, faptul că nu s-a că nu s-a cerut acceptul şi nici nu s-a informat Consiliul de Administraţie despre deplasările şi delegaţiile în faţă şi în străinătate, contravenţiile aplicate societăţii, depăşiri de termene contractuale, corecţii financiare precum şi stadiul investiţiilor, promovarea unei acţiuni în instanţă având ca obiect o clauză din contractul de mandat, fără notificarea şi informarea Consiliului de Administraţie, coordonarea ineficientă şi lipsa implicării directe în unele situaţii de întreruperi programate a alimentării cu apă a sistemului din municipiul Botoşani, gestionarea defectuoasă a relaţiei cu sindicatele, menţinerea unei stări de tensiune permanentă în cadrul societăţii.

Mai trebuie spus însă că Gabriel Cîrlan este membru PNL, în timp ce Ady Petruşcă este membru PSD. 

Concursul pentru funcţia de manager general va fi organizat în următoarele şase luni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
115

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
383

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Accident grav la Stăuceni. O persoană a ajuns la spital! FOTO

astăzi, 04:07
3696

Grav accident produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în Stăuceni, soldat cu rănirea unui bărbat de 34 de ani. Evenimentul rutier s-a petrecut în condițiil...