Şedinţa Comisiei pentru Dialog Social, cu ministrul Gabriel Petrea
BOTOSANI

Majoritatea liderilor de sindicat din judeţ este prezentă, vineri la prânz, la întâlnirea cu ministrul Gabriel Petrea. Deloc de neglijat sunt însă şi reprezentanţii patronatelor, precum şi toţi parlamentarii Botoşanilor.

Şedinţa Comisiei pentru Dialog Social, cu ministrul Gabriel Petrea

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Sindicatele din sănătate- inclusiv organizaţiile medicilor de familie din judeţ, educaţie, sindicatele din serviciile publice de utilităţi, penitenciare şi nu numai aşteaptă veşti din partea ministrului Consultării Publice şi Dialogului Social.

Ministrul Gabriel Petrea le-a transmis participanţilor la CDS faptul că misiunea sa la conducerea Ministerului este de a întări dialogul social.

"Este foarte important să facem acest lucru, iar rolul dumneavoastră trebuie să fie foarte activ. Ne propunem în această perioadă să eficientizăm comunicarea, vom standardiza aceste comisii de dialog social şi ne propunem ca şi la nivelul comisiilor de la nivel judeţean să le dăm o importanţă mai mare", a spus Gabriel Petrea.

De asemenea, ministrul s-a adresat şi reprezentanţilor patronatelor.

"Vrem să demarăm consultări publice pe subiecte importante. De exemplu, legea prevenţiei, extrem de aşteptată de mediul de afaceri. Încercăm să punem această lege în practică în cel mai scurt timp. Tot în zona de dialog social, legile privind sectoarele de activitate. Legea va căpăta o formă finală în cel mai scurt timp pentru a putea fi trimisă în parlament. În plus, ne dorim să revenim la posibilitatea de a încheia contracte de lucru pe ramură", a subliniat ministrul.

În plus, potrivit oficialului guvernamental, intenţia este de a se dezvolta mişcarea sindicală şi patronală din România. "Cred că şi patronatele şi sindicatele trebuie ajutate să se intărească, să comunice mai mult şi să ajungem la un nivel de implicare ca şi în ţările la care ne uităm, în condiţiile în care acum nu trecem de 30% gradul de asociere".






 

 

Spune-ne opinia ta