Sedinta calma, astazi, la Consiliul Judetean!

Sedinta calma, astazi, la Consiliul Judetean!
Fie pentru ca proiectele prevazute pe ordinea de i erau clare, fie datorita faptului ca alianta PSD - PD-L incepe sa functioneze, cert este ca sedinta extraordinara a Consiliului Judetean a decurs in liniste, toate proiectele trecand fara probleme.

Primul proiect supus votului a fost cel cu privire la alocarea sumei de 56 de miliarde lei vechi, ca urmare a rectificarii bugetare de la nivel national, suma ce asigura necesarul de fonduri al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pana la finalul acestui an.

Diferenta de pana la aproape 66 de miliarde lei vechi (suma totala venita prin rectificare), s-a repartizat invatamantului special si programului Lapte si corn.

De asemenea, consilierii judeteni au aprobat alocarea a 30 de miliarde de lei vechi, suma alocata initial pentru inceperea lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumului de la Vorona, 208 C, pentru ca banii sa nu se intoarca la Guvern.

Banii vor ajunge la mai multe primarii din judet, acolo unde s-au inregistrat restante la achitarea unor lucrari la drumuri. Cea mai mare suma a fost alocata Primariei Mihai Eminescu, respectiv jumatate din totalul sumei.

Vorbim de drumuri comunale executate si aflate in imposibilitatea finantarii. Situatia cea mai deosebita se inregistreaza la comuna Mihai Eminescu, de aceea s-a si alocat acolo cea mai mare suma. Dansii au de mai multa vreme o lucrare terminata si noi n-am avut pana acum posibilitatea sa o finantam. S-a mers pe criteriul de alocarea de fonduri acolo unde pentru drumuri comunale s-au facut cheltuieli si nu au fost alocari bugetare suficiente. Desi am alocat acolo unde deja banul era cheltuit, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Inca noua primarii au primit cate 1,5 miliarde lei: Trusesti, Ibanesti, Pomarla, Mihalaseni, George Enescu, Hanesti, Dangeni, Havarna si Hudesti, un miliard de lei vechi ajungand la Primaria Suharau.

Al treilea proiect de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare Consiliului Local a fost cu privire la eliberarea acordului pentru preluarea a doua pavilioane situate in municipiul Botosani si a terenului aferent acestora din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii, in domeniul public al judetului Botosani si administrarea Consiliului Judetean Botosani pentru functionarea Centrului Militar Judetean. Proiectul a fost votat in unanimitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
290

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
336

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
462

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...