Seceta la Botoşani, învinsă de precipitaţiile din ultimele zile
BOTOSANI

Seceta la Botoşani, învinsă de precipitaţiile din ultimele zile

   Administratia Nationala de Meteorologie

Judeţul Botoşani este pe verde! Pentru prima dată de la instalarea secetei, încă din anul 2015, teritoriul judeţului apare pe hărţile Administraţiei Naţionale de Meteorologie cu o rezervă de umiditate în sol de 450- 550 de metri cubi pe hectar, ceea ce înseamnă un nivel optim.

Doar zona Darabaniului apare ca fiind cu o rezervă de umiditate apropiată de optim. Şi asta în urma ploilor înregistrate în ultimele zile.

Potrivit măsurătorilor efectuate de meteorologi, municipiul Botoşani a fost cel mai bine udat de precipitaţii, marţi înregistrându-se 57,8 litri pe metrul pătrat, miercuri 64,6 litri pe metrul pătrat iar joi- 2 litri pe metrul pătrat. La Avrămeni, una dintre comunele cel mai grav lovite de secetă, în cele trei zile s-au acumulat 80,1 litri pe metrul pătrat, în timp ce la Santa Mare s-a înregistrat un total de 77,6 litri pe metrul pătrat. La Darabani, marţi şi miercuri, cantităţile de apă au fost de 89,4 litri pe metru pătrat.

Nu doar agricultura va trage foloase din precipitaţii, în condiţiile în care campania agricolă de înfiinţare a noilor culturi este în plină desfăşurare, ploile contribuind şi la refacerea nivelului apelor din fântâni.

Precipitaţii nu se opresc însă aici, pentru sâmbătă şi duminică fiind prognozate alte reprize de ploi, mult mai slabe cantitativ. Sâmbătă, precipitaţiile vor apărea spre după-amiază şi vor continua şi pe parcursul nopţii, în timp ce duminică va ploua uşor pe tot parcursul zilei.

 

Spune-ne opinia ta