Secetă cruntă în județ! "Dacă nu plouă, în maximum două luni rămânem fără apă potabilă"

Secetă cruntă în județ! "Dacă nu plouă, în maximum două luni rămânem fără apă potabilă"
Seceta înregistrată în acest an în județul Botoșani a pârjolit câmpurile, dar și mai grav este faptul că cetățenii din mai bine de 60% dintre comunele de pe raza județului au mari probleme în ceea ce privește resursele de apă.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Instituției Prefectului, seceta a afectat 164.927 hectare cu culturi agricole, iar lipsa precipitațiilor pune în pericol desfășurarea campaniei agricole de toamnă (rapiță, grâu, orz și orzoaică).

Refacerea infrastructurii sistemului de irigații este o soluție pentru diminuarea pierderilor înregistrate în agricultura județului, dar este un demers care implică şi costuri uriașe.

Seceta a creat mari probleme în satele din județ  și în ceea ce privește alimentarea cu apă, fiind botoșăneni care nu mai au deloc apă în fântâini. Sunt nevoiți să meargă kilometri întregi pentru a se aproviziona sau apelează la ajutorul pompierilor care fac zilnic transporturi.

"Lucrurile sunt într-o evoluție negativă, din păcate pentru județul Botoșani. Avem 58 de comune afectate de secetă, din totalul de 78. În județul Botoșani este secetă de doi ani. Au secat cursurile de apă, iazurile. Dacă nu plouă, în maximum două luni rămânem fără apă potabilă în fântâni. Pompierii cară apă pentru animale și pentru lucrurile strict necesare în gospodării, dar oamenii iau apa potabilă din fântâni unde deja rezerva este foarte scăzută", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni luni pentru a identifica soluții ce pot fi adoptate pentru a diminua efectele secetei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
208

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5351

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
180

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...