Secetă cruntă în județ! "Dacă nu plouă, în maximum două luni rămânem fără apă potabilă"

Secetă cruntă în județ! "Dacă nu plouă, în maximum două luni rămânem fără apă potabilă"
Seceta înregistrată în acest an în județul Botoșani a pârjolit câmpurile, dar și mai grav este faptul că cetățenii din mai bine de 60% dintre comunele de pe raza județului au mari probleme în ceea ce privește resursele de apă.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Instituției Prefectului, seceta a afectat 164.927 hectare cu culturi agricole, iar lipsa precipitațiilor pune în pericol desfășurarea campaniei agricole de toamnă (rapiță, grâu, orz și orzoaică).

Refacerea infrastructurii sistemului de irigații este o soluție pentru diminuarea pierderilor înregistrate în agricultura județului, dar este un demers care implică şi costuri uriașe.

Seceta a creat mari probleme în satele din județ  și în ceea ce privește alimentarea cu apă, fiind botoșăneni care nu mai au deloc apă în fântâini. Sunt nevoiți să meargă kilometri întregi pentru a se aproviziona sau apelează la ajutorul pompierilor care fac zilnic transporturi.

"Lucrurile sunt într-o evoluție negativă, din păcate pentru județul Botoșani. Avem 58 de comune afectate de secetă, din totalul de 78. În județul Botoșani este secetă de doi ani. Au secat cursurile de apă, iazurile. Dacă nu plouă, în maximum două luni rămânem fără apă potabilă în fântâni. Pompierii cară apă pentru animale și pentru lucrurile strict necesare în gospodării, dar oamenii iau apa potabilă din fântâni unde deja rezerva este foarte scăzută", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni luni pentru a identifica soluții ce pot fi adoptate pentru a diminua efectele secetei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1360

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2320

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6841

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...