Se REIAU alegerile la Colegiul Medicilor Botoșani! Vezi motivul!

Se REIAU alegerile la Colegiul Medicilor Botoșani! Vezi motivul!
Colegiul Medicilor Botoșani nu va avea o nouă conducere, deși au fost organizate alegeri de curând, în două tururi, pentru Consiliul Județean, Adunarea Generală și Comisia de cenzori.

Comisia Electorală Centrală a invalidat alegerile pentru Consiliul Județean al Colegiului Medicilor, din cauza unor modificări legislative care au survenit chiar în perioada în care se desfășura scrutinul.

În aceste condiții, alegerile vor fi reluate în luna martie. Potrivit lui Doru Culiceanu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, pentru Adunarea Generală și Comisia de cenzori rezultatele au fost validate, urmând ca medicii care au fost aleși în aceste două structuri să primească mandatele săptămâna viitoare.

“A apărut o modificare legislativă care permite medicilor să candideze chiar dacă au două mandate. Această modificare s-a publicat în Monitorul Oficial pentru stomatologi, farmaciști și fusese trimisă de Parlament către președinție și pentru Colegiul Medicilor. S-a greșit când s-a trimis calendarul în teritoriu, data depunerii candidaturii a fost pe 18 noiembrie și legea a fost promulgată pe 19 noiembrie. Comisia electorală a analizat și a ajuns la concluzia că trebuie reluat procesul electoral, deorece era o diferență de o zi și ca să nu existe suspiciuni vom organiza alegeri din nou, pe noua lege. Pentru Adunarea Generală nu este limitat numărul de mandate și au fost validate alegerile, au fost validate și pentru Comisia de cenzori. Noua lege permite tuturor medicilor să candideze, nu mai există număr de mandate impuse", a declarat medicul Doru Culiceanu.

Președintele și vicepreședintele Colegiului Medicilor se aleg din rândul membrilor din cadrul Consiliului Județean. Până la noile alegeri, din primăvara anului viitor, aceste funcții vor fi ocupate de cei care au fost și până acum.

 

Spune-ne opinia ta