Se redeschide Vama de la Racovăţ! Vezi când!

Se redeschide Vama de la Racovăţ! Vezi când!
Aproape şase ani au trecut de când Punctul de trecere a Frontierei Racovăţ, de la graniţa cu Ucraina, este închis.

În anul 2010 o firmă din Bacău a câştigat licitaţia pentru reabilitarea acestui punct vamal, termenul de finalizare al lucrărilor fiind 15 martie 2011.

Numai că investiţia mai mult a bătut pasul pe loc, iar societatea care ar fi trebuit să execute lucrările a intrat în faliment. A trebuit organizată o nouă licitaţie, s-au dat termene peste termene, dar nici până la această dată punctul de la Racovăţ nu este funcţional.

Între timp, şi partea ucraineană a demarat lucrările la punctul de trecere a frontierei şi potrivit lui Dumitru Chelariu, primarul comunie Pomârla, Vama de la Racovăţ se va redeschide în vara acestui an.

A fost un termen care s-a tot amânat în fiecare an şi obiectivul se anunţa a fi finalizat şi anul trecut, şi acum doi ani, dar se pare că acum se ajunge la finalitate pentru că şi partea ucraineană îşi termină locaţia de reabilitat. Sunt în urmă faţă de lucrările existente la noi dar s-au angajat să termine până în luna iunie. Eu am informaţia de la un reprezentant de la Consulatul României de la Cernăuţi care a reconfirmat ceea ce aflasem, că punctul vamal se va redeschide în luna iunie. Vor fi două-trei luni de relaţii diplomatice, tot ce presupune deschiderea unui astfel de punct şi totă lumea a ajuns la un consens că în luna iunie obiectivul poate fi redechis. Este o veste foarte bună şi pentru judeţul Botoşani şi pentru românii din ţinutul Herţei care aşteaptă de multă vreme. Mulţi primari ne-au dat telefoane să mă întrebe de situaţia punctului vamal deşi nu se află în competenţa noastră ceea ce se întâmplă, a declarat pentru Stiri.Botosani.ro primarul comunei Pomârla.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele zile!

astăzi, 07:30
30

Vremea va fi în general frumoasă şi va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare.Astfel, pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță vreme deosebit d...

LIDL România a RETRAS de pe piață un produs alimentar: Clienții sunt rugați insistent să țină cont de această rechemare și să nu consume produsul în cauză!

astăzi, 07:16
158

Lidl România face un anunț important către toți clienții care au cumpărat acest produs: trebuie returnat imediat. Comunicatul companiei Lidl România face un anunț important către to...

Moarte suspectă la Sulița, în apropierea iazului Dracșani!

astăzi, 07:02
245

Un bărbat din Sulița, care curăța iazul, a observat că într-un canal de colectare a apei se află căzută o persoană. La vederea corpului inert, bărbatul s-a speriat și a sunat imediat ...