Se raceste vremea!

Astazi, primavara ne reaminteste de firea sa capricioasa si ne scurteaza vacanta: o masa de aer mai rece, venita din Campia Rusa, ne aduce o racorire a vremii in estul si sudul tarii, unde temperaturile la amiaza sunt cu pana la 5, 6 grade mai mici decat ieri.

Acest proces de racire a vremii va continua si in zilele urmatoare: daca maximele de azi vor fi cuprinse intre 13 si 23 de grade, miercuri abia daca vom inregistra valori intre 10 si 20 de grade, iar joi vor mai pierde un grad.

In ce priveste ploile, in zilele urmatoare vor afecta mai mult sud-vestul, vestul si centrul tarii, dar vor fi de scurta durata si nu vor fi insemnate cantitativ.

De mentionat ca in est si sud-est vantul va continua sa sufle mai intens.

Maine, norii se vor retrage spre sud si sud-vest, unde va mai ploua local. In celelalte regiuni soarele va prinde puteri, iar ploile vor lipsi. Vantul, insa, va sufla moderat, iar temporar va avea si intensificari, mai ales in sudul Banatului.

La amiaza asteptam de la 13 grade in Constanta, pana la 23 grade in nord-vestul extrem al tarii, la Satu Mare. Miercuri racirea va continua, doar 10, 11 grade sunt pe litoral, 13 la Craiova si Suceava.

Cel mai cald va fi tot in nord-vest, unde maximele pierd doar 2, 3 grade: 20 de grade maxima.

Asadar o vreme racoroasa, insa destul de frumoasa ca aspect, caci doar in vest si sud-vest, izolat vor mai fi cativa stropi de ploaie. Vantul va continua sa sufle mai intens in est si sud-est.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
246

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
88

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
276

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...