Se pregatesc concedieri in invatamant!

Se pregatesc concedieri in invatamant!
Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN) sustin ca Ministerul Educatiei a decis reducerea numarului de posturi din invatamant cu 4%, ceea ce ar duce la disponibilizarea a 20.000 de angajati, dar si la clase aglomerate, formate din 40 de elevi.

"Ultima hotarare pe care am primit-o prevede reducerea cu aproximativ 4% a numarului de posturi din invatamant, ceea ce ar conduce la o disponibilizare a circa 20.000 de angajati. In cazul in care Ecaterina Andronescu va continua cu aceasta politica, riscam sa ne intoarce la invatamantul din perioada comunista, in care a invatat doamna ministru si cei care o garanteaza. In conditiile in care se vorbeste despre descentralizare, ministrul impune un numar de norme pentru fiecare judet indiferent de conditiile in care se desfasoara activitatea in teritoriu. Este o decizie dictatoriala specifica regimurilor totalitare, nefundamentata pe realitate", a precizat secretarul general FEN, Constantin Ciosu.

In aprilie, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara ca nu se fac reduceri de salarii in sistemul de invatamant si nici concedieri.

"Nu se fac reduceri de salarii, nu se fac reduceri de sporuri si, ca urmare, o asemenea stire lansata nu stiu de cine mi se pare ca este nepotrivita si rau intentionata. Daca inspectorii generali au lansat in judete asemenea decizii, eu am sa le cer socoteala pentru acest lucru pentru ca au introdus la nivel national o informatie care n-are un suport in realitatea faptelor. Doresc sa ii asigur pe colegii profesori ca isi vor primi salariile la nivelul la care este acum, ca ne vom bate in continuare sa recastigam resursele pierdute la o rectificare pozitiva, astfel incat intr-adevar sa ne respectam angajamentele pe care le-am avut fata de ei", preciza Andronescu, in aprilie.

Ministrul a sustinut, de asemenea, ca guvernantii nu sunt atat de iresponsabili incat sa concedieze profesori.

"Cum sa dai afara un profesor care este inscris cu o norma in programul scolar? Este ca si cand ai lasa clasa aceea fara profesor la ora sau orele de unde il scoti. Asa ceva nici nu este posibil si ii asigur pe cei din teritoriu ca nici in toamna nu se va pune o asemenea problema. Nu suntem o mana de iresponsabili, dimpotriva, eu cred ca suntem niste oameni care stiu ce inseamna invatamantul si care prin toate demersurile noastre trebuie sa avem grija ca in fiecare clasa, si acum si in toamna, sa avem profesorii care se impun", a mai spus Andronescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
3

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
141

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...