Se întâmplă în România: Poliția scoate la licitație un câine incompetent. Câinele e salvat de birocrație

Se întâmplă în România: Poliția scoate la licitație un câine incompetent. Câinele e salvat de birocrație
BANI PUBLICI. Un câine-polițist incompetent nu poate fi înstrăinat de Poliție pentru că nu vrea nimeni să-l cumpere! E prea complicat. De câteva luni, câinele incompetent nu mai este scos la misiuni polițienești. El stă degeaba în curtea IJP, latră aiurea și mănâncă și bea pe banii noștri, ai cetățenilor.

Iată cum s-a ajuns aici: Inspectoratul Județean de Poliție Neamț a luat hotărârea, în urmă cu câteva luni, să se despartă de câinele polițist pe nume Tey. Acesta a fost testat la centrul chinologic de la Sibiu, însă rezultatele sale au fost modeste. Specialiștii l-au evaluat și au constatat că, deși se descurcă cât de cât bine la intervenții, el nu este priceput în a lua urma infractorilor. Latră și el, ca toți câinii, când trece câte o mașină mai zgomotoasă, sau când râde cineva mai tare. Pe scurt, este inutil și consumă în zadar resursele instituției.

Astfel, Tey, care are vârsta de un an și face parte din rasa Malinois belgian, a fost scos la licitație cu un preț de pornire de 600 de lei. La prima licitație nu s-a prezentat nimeni. Polițiștii nemțeni au crezut că s-au cam aruncat la bani, așa că la doua licitație au scăzut prețul până la 494,59 lei. Din nou, nimeni. S-au realizat și mini-reportaje înduioșătoare la televiziuni centrale pentru a înmuia inimile nemțenilor și tot nimic. Se pare că nu prețul, ci birocrația îl ține în funcție pe incompetentul Tey.
Iată condițiile pentru a intra în posesia câinelui incompetent:

– Caietul de sarcini se obține contracost (5,00 lei) în urma unei solicitări scrise, de la sediul IPJ Neamț, în anumite zile.
– Taxa de participare la licitație este de 10 lei, care se achită în numerar la caseria unității între anumite ore ale zilei.
– Garanția de participare se depune în numerar la caseria unității sau prin virament cu O.P. în contul nr. RO59TREZ4915005XXX000129 deschis la Trezoreria Municipiului Piatra Neamț și va fi în cuantum de 25,00 lei. Programul casieriei este: 8.00-14.00.
– Documentele de participare la licitație se primesc de organizatorul licitației într-un interval de timp bine stabilit.
– Ședința de licitație deschisă cu strigare are loc, în general, dimineața. Data exactă se anunță prin afișe la sediul IPJ Neamț din str. Eroilor nr. 16, Piatra Neamț, jud. Neamț.


Așadar, e nevoie de un mare efort de voință pentru a cumpăra un câine incompetent, iar nemțenii își canalizează eforturile spre alte activități. Totuși, polițiștii nu se lasă și vor ca Tey să dispară din instituția lor. La a treia licitație prețul a scăzut la 370,94 lei și va tot scădea până când incompetentul va fi, în sfârșit, dat afară.

Harfa.ro îi îndeamnă pe toți oamenii din țară, dar și din străinătate, să se gândească la achiziționarea acestui câine incompetent, întrucât incompetența are și ea farmecul ei. sursa: harfa.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
101

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
29

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
144

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...