Se întâmplă în România: 900 de lei amendă pentru că a pus pe Facebook poza cu maşinile Poliției parcate ilegal!

Se întâmplă în România: 900 de lei amendă pentru că a pus pe Facebook poza cu maşinile Poliției parcate ilegal!

   Foto: Corneliu Vaida (Facebook)

În urmă cu câteva zile, un român a publicat pe Facebook o fotografie în care apar două mașini ale Poliției Locale parcate pe trotuar. Fotografia era însoțită de textul "Milițiene Cojan, tu și adunătura ta de nesimțiți, ce-ar fi să vă auto-amendați?".

Poza era făcută după ce o mamă din Timișoara a avut probleme să se deplaseze cu căruciorul pe trotuar din cauza mașinilor parcate acolo. Corneliu Vaida, din Timișoara, a fost invitat la Poliție pentru a da explicații. Aici, el a fost amendat cu suma de 900 de lei pentru că i-a făcut pe polițiștii care au parcat mașinile „nesimțiți” și „godaci”.

Conform legii, amenda pentru folosirea de cuvinte jignitoare în spațiul public este cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Corneliu Vaida a anunțat pe rețeaua de socializare că nu este de acord cu cele menționate de polițiști în procesul verbal și că va ataca în instanță amenda primită.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Poliției Locale Timișoara, conform greatnews.ro, autoritățile au explicat faptul că bărbatul a fost amendat nu deoarece polițiștii ar fi fost deranjați de fotografia cu mașinile parcate ilegal, ci pentru jignirile adresate acestora.

„Direcția Poliția Locală Timișoara face cunoscut faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe rețeaua de socializare”, se arată în comunicatul de presă.

„În ceea ce îl privește pe dl Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Poliției Locale Timișoara pentru a i se aduce la cunoștință faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe rețeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa polițiștilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora și a instituției din care fac parte, făcându-i ”adunătură de nesimțiți”, ”godaci inutili”, ”boacteri daltoniști, nu doar nesimțiți și incompetenți” („funcționari, paznici” – n.r.), ”boacterii retardați de la Disciplina în construcții”. Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoștință faptul că expresiile postate în datele de 13 și 14.04.2017 reprezintă jigniri și pot fi sancționate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 și 1000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în fața sediului Poliției Locale, așa cum s-a insinuat cu rea-credință”, continuă comunicatul poliției.

Totuși, Corneliu Vaida și-a atins obiectivul de a-i face pe polițiști să nu mai parcheze mașinile pe trotuar, după cum rezultă din anunțul Poliției Locale: „De altfel, ca urmare a acestei semnalări s-a luat măsura imediată de eliberare a spațiului astfel încât cetățenii să poată trece. Subliniem faptul că întotdeauna Poliția Locală Timișoara a fost deschisă la sesizările cetățenilor fiind luate măsurile legale ori de câte ori acestea au fost reale. Semnalarea unui fapt nu este necesar să fie însoțită de jigniri adresate unei întregi instituții, cu peste 300 de angajați, care muncesc permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii pe raza municipiului, a unei instituții care și-a depășit an de an indicatorii de performanță și nu a făcut niciodată rabat de la a lua măsuri inclusiv împotriva polițiștilor locali care au avut abateri disciplinare”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...