Se infiinteaza Centrul "Romania Digitala", prin comasarea a trei institutii din subordine

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va comasa trei institutii aflate in subordinea sa, transformandu-le in Centrul "Romania Digitala", a anuntat marti Valerian Vreme, ministrul de resort, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa.

Astfel, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala, Centrul National Romania Digitala si Centrul National de Supercomputing se vor comasa si se va infiinta Centrul "Romania Digitala".

Centrul "Romania Digitala" se va ocupa de gestionarea Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Sistemului National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor – Ghiseul.ro, Sistemului Electronic National (SEN), Serviciului de Atribuire Electronica a Autorizatiilor de Transport (SAET), Punctului de Contact Unic (PCU).

"Prin unirea celor trei centre se vor desfiinta 6 posturi de conducere, va exista un singur presedinte si se vor reduce cheltuielile administrative, precum si cheltuielile cu personalul, activitatea devenind mult mai flexibila si eficienta", se arata in comunicatul de presa.

Ministrul a declarat ca exista un proiect de HG care prevede toate aceste schimbari, insa acest act normativ nu poate fi consultat in sectiunea de transparenta decizionala a site-ului MCSI.

De asemenea, potrivit documentului de presa, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom) va fi si ea reorganizata, 450 de posturi urmand a fi desfiintate.

"In vederea eficientizarii companiei s-a urmarit reducerea cheltuielilor legate de personal, cheltuielilor legate de deplasari, precum si reducerea sporurilor de responsabilitate si complexitate", explica reprezentantii MCSI in comunicatul de presa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
28

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
28

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
58

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...