Se caută soluții pentru problema gunoiului din municipiul Botoșani

Se caută soluții pentru problema gunoiului din municipiul Botoșani
Problema spinoasă a gunoiului din municipiul Botoșani încă nu a fost rezolvată, reprezentanții societății Urban Serv găsind în weekend doar o soluție temporară pentru a putea transporta deșeurile la depozitul ecologic de pe raza comunei Stăuceni.

Operatorul de salubritate trebuie să plătească către firma care administrează depozitul un avans, care pentru o singură lună se ridică la aproximativ 500.000 de lei, avans care include și acea taxă de dezvoltare de 74,04 lei pe tonă, taxă care intră într-un cont special stabilit de finanțatorul investiției, pentru investiții, întreținere, dezvoltare. 

"Firma Diasil a trimis o adresă prin care ne-a spus că nu ne poate accepta deșeurile pe depozitul de la Stăuceni dacă nu plătim tariful care include și cei 74,04 lei, taxa de dezvoltare. Neavând în tarif aprobată acea taxă de dezvoltare nu am putut să ne deplasăm la Stăuceni cu deșeurile. Vineri am fost nevoiți să sistăm colectarea deșeurilor fiindcă nu aveam unde să le depozităm. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Județean, ai Agenției pentru Protecția Mediului și ai ANRSC, s-a găsit o soluție provizorie pentru a debloca situația în sensul în care să putem duce la Stăuceni deșeurile în cauză. Deocamdată, există în continuare problema cu cei 74,04 lei, iar propunerea făcută a fost ca decontarea acestora să se facă direct între Primăria Botoșani și Consiliul Județean și în acest sens trebuie hotărâri ale celor două unități deliberative, și din acel moment putem spune că am intrat într-o normalitate în ceea ce privește transportul deșeurilor", a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

În cursul zilei de luni va fi convocată Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea de salubritate, în vederea adoptării unei soluții care să permită operatorului să depoziteze deșeurile colectate din municipiul Botoșani la noul depozit. 

"Vineri a trebuit să îmi angajamentul că în cursul zilei de luni voi semna contractul și voi asigura inclusiv garantarea depozitării deșeurilor pentru prima lună de transport, în jur de 500.000 de lei cu tot cu TVA.  Este o scrisoare de garanție la bancă, va reține din încasări suma de 500.000 de lei pentru constituirea garanției ca să pot să duc deșeurile la Stăuceni. Voi solicita și o convocare a AGA având în vedere că acționarul unic al societății este Consiliul Local, în care voi solicita să îmi aprobe eliberarea acestui instrument de garantare, o scrisoare de garanție bancară, și în speță a prevederilor contractului pe care îl voi încheia cu Diasil Suceava fiindcă toate aceste restricționări făcute de administratorul depozitului trebuie să se reflecte și în contractul pe care îl are încheiat Primăria cu operatorul Urban Serv, fiincă eu plătesc în avans, dar trebuie să cer și Primăriei", a mai precizat Simion Drelciuc. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transferul lui Moruţan de la FC Botoşani la FCSB, la un pas de realizare

astăzi, 10:50
26

Mijlocașul de 18 ani îi transmite lui Becali că va fi pregătit să suporte presiunea de la FCSB dacă transferul se va oficializa."Cluburile s-ar fi înțeles, rămâne să se mai înțeleagă...

Bărbat în stare gravă transferat cu un elicopter SMURD la Iaşi

astăzi, 10:36
256

Este vorba despre un bărbat, Lazăr R., de 67 de ani, ce a fost diagnosticat cu infarct miocardic acut. Ambulanţa aeriană a preluat pacientul de la Stadionul din Dorohoi şi l-a transferat la o cli...

VIDEO - Regele Mihai, ultimul drum

astăzi, 10:35
48

Dupa cateva zile in care zeci de mii de romani si-au luat adio de la regele Mihai, a venit si momentul in care acesta va fi dus la Curtea de Arges, unde va fi inmormantat. Sicriul cu trupul regel...