Se caută soluții pentru problema gunoiului din municipiul Botoșani

Se caută soluții pentru problema gunoiului din municipiul Botoșani
Problema spinoasă a gunoiului din municipiul Botoșani încă nu a fost rezolvată, reprezentanții societății Urban Serv găsind în weekend doar o soluție temporară pentru a putea transporta deșeurile la depozitul ecologic de pe raza comunei Stăuceni.

Operatorul de salubritate trebuie să plătească către firma care administrează depozitul un avans, care pentru o singură lună se ridică la aproximativ 500.000 de lei, avans care include și acea taxă de dezvoltare de 74,04 lei pe tonă, taxă care intră într-un cont special stabilit de finanțatorul investiției, pentru investiții, întreținere, dezvoltare. 

"Firma Diasil a trimis o adresă prin care ne-a spus că nu ne poate accepta deșeurile pe depozitul de la Stăuceni dacă nu plătim tariful care include și cei 74,04 lei, taxa de dezvoltare. Neavând în tarif aprobată acea taxă de dezvoltare nu am putut să ne deplasăm la Stăuceni cu deșeurile. Vineri am fost nevoiți să sistăm colectarea deșeurilor fiindcă nu aveam unde să le depozităm. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Județean, ai Agenției pentru Protecția Mediului și ai ANRSC, s-a găsit o soluție provizorie pentru a debloca situația în sensul în care să putem duce la Stăuceni deșeurile în cauză. Deocamdată, există în continuare problema cu cei 74,04 lei, iar propunerea făcută a fost ca decontarea acestora să se facă direct între Primăria Botoșani și Consiliul Județean și în acest sens trebuie hotărâri ale celor două unități deliberative, și din acel moment putem spune că am intrat într-o normalitate în ceea ce privește transportul deșeurilor", a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

În cursul zilei de luni va fi convocată Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea de salubritate, în vederea adoptării unei soluții care să permită operatorului să depoziteze deșeurile colectate din municipiul Botoșani la noul depozit. 

"Vineri a trebuit să îmi angajamentul că în cursul zilei de luni voi semna contractul și voi asigura inclusiv garantarea depozitării deșeurilor pentru prima lună de transport, în jur de 500.000 de lei cu tot cu TVA.  Este o scrisoare de garanție la bancă, va reține din încasări suma de 500.000 de lei pentru constituirea garanției ca să pot să duc deșeurile la Stăuceni. Voi solicita și o convocare a AGA având în vedere că acționarul unic al societății este Consiliul Local, în care voi solicita să îmi aprobe eliberarea acestui instrument de garantare, o scrisoare de garanție bancară, și în speță a prevederilor contractului pe care îl voi încheia cu Diasil Suceava fiindcă toate aceste restricționări făcute de administratorul depozitului trebuie să se reflecte și în contractul pe care îl are încheiat Primăria cu operatorul Urban Serv, fiincă eu plătesc în avans, dar trebuie să cer și Primăriei", a mai precizat Simion Drelciuc. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un finalist de la ”Chefi la Cutite” a scos la licitatie costumatia de bucatar, pentru a o ajuta pe Mihaela Matei! FOTO

astăzi, 00:29
197

Au fost depuse urne in aproape toate localurile din municipiul Botosani, in florarii sau in biserici. Duminica s-a organizat si o strangere de fonduri pe Pietonalul Unirii, iar oamenii cu suflet mare ...

Egalul care urca FC Botosani pe locul 4! 3.000 de suporteri minunati! FOTO

Luni, 23 Octombrie 2017
394

FC Botoșani a avut prima mare ocazie a partidei, Penedo respingând șutul bun al lui Laurențiu Buș din minutul 17.Dinamo a contracarat abia în minutul 51, când centrarea &icir...

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

Luni, 23 Octombrie 2017
2055

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...