Scoși în stradă din cauza datoriilor!

Scoși în stradă din cauza datoriilor!
Două familii din municipiul Botoșani sunt la un pas de a fi date afară din locuințele în care stau din cauza datoriilor mari pe care le-au acumulat atât la furnizorii de utilități, cât și la proprietarul spațiului pe care îl ocupă.

Este vorba despre chiriași ai societății Locativa, care au primit câte o locuință în Căminul Condacia, dar care de luni bune nu și-au mai onorat obligațiile contractuale. Într-unul dintre cazuri este vorba de o datorie de 7.000 de lei, iar în cel de-al doilea de 9.000 de lei.

Locativa a deschis acțiune în instanță și a obținut hotărâri judecătorești definitive și irevocabile în baza cărora se va face evacuarea.

Directorul adjunct al societății, Florinel Gornea, susține că familiile în cauză mai au o șansă de a nu fi date afară, și anume să vină să plătească restanțele.

“Niciodată nu va fi o plată integrală a tuturor datoriilor din partea chiriașilor noștri. Păcat că sunt și chiriași foarte rău-platnici, din diverse motive, dar totuși se constată o ameliorare a restanțelor, chiar o reducere. Pe moment sunt două hotărâri definitive și irevocabile în curs de aplicare pentru evacuare la Căminul Condacia și urmează până în 1 iunie încă trei persoane. Dacă vin în timp util să plătească renunțăm la evacuare", a precizat Florinel Gornea.

Sunt însă și cazuri în care, după ce s-au obținut hotărâri judecătorești, chiriașii au venit și au plătit toți banii odată, sumele fiind destul de mari. O persoană care risca să piardă locuința socială repartizată a venit și a plătit într-o singură zi 7.000 de lei, după ce o lungă perioadă de timp nu a achitat niciun leu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
65

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
36

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
31

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...