Școli cu probleme la început de an școlar: Spații necorespunzătoare și plafoane șubrede!

Școli cu probleme la început de an școlar: Spații necorespunzătoare și plafoane șubrede!
Nu toate școlile din județ sunt pregătite așa cum trebuie pentru a primi în siguranță elevii într-un nou an școlar. În urma unui control efectuat la toate unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost identificate mai multe unități care au spații necorespunzătoare, care nu asigură securitatea elevilor, impunându-se școlarizarea acestora la alte structuri, în mai multe schimburi, în spații reduse ca dimensiune, neadecvate activităților didactice. 

Probleme au fost identificate la Școala nr. 1 Dimăcheni, la Liceul Tehnologic N. Bălcescu Flămânzi, unde la data controlului localul nou, care a fost reabilitat, nu a fost recepționat din cauza neîndeplinirii condițiilor de avizare pentru securitatea la incendii.

La Școala Gimnazială N. Călinescu de la Coșula programul de învățământ este organizat în spații improvizate la alte structuri de pe raza comunei, în mai multe schimburi orare, din cauza faptului că localul de la Școala Gimnazială Coșula este dezafectat pentru reparații capitale, reparații care se speră a fi finalizate până la sfârșitul anului calendaristic.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 3 Cătămărăști-Vale plafoanele din clădire sunt șubrede.

În urma acestui control s-a mai constatat că exită unități de învățământ care au încălzirea asigurată cu sobe necorespunzătoare din punct de vedere funcțional, dar sunt și 11 unități de învățământ care au centrale termice fără verificare a instalației și fără verificare a sistemelor de încălzire.

La alte 32 de școli nu sunt efectuate verificări la instalațiile electrice, dintre acestea 90% neavând nici verificare la paratrăsnet.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

Vineri, 23 Martie 2018
426

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
237

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
420

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...