Școli cu probleme la început de an școlar: Spații necorespunzătoare și plafoane șubrede!

Școli cu probleme la început de an școlar: Spații necorespunzătoare și plafoane șubrede!
Nu toate școlile din județ sunt pregătite așa cum trebuie pentru a primi în siguranță elevii într-un nou an școlar. În urma unui control efectuat la toate unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost identificate mai multe unități care au spații necorespunzătoare, care nu asigură securitatea elevilor, impunându-se școlarizarea acestora la alte structuri, în mai multe schimburi, în spații reduse ca dimensiune, neadecvate activităților didactice. 

Probleme au fost identificate la Școala nr. 1 Dimăcheni, la Liceul Tehnologic N. Bălcescu Flămânzi, unde la data controlului localul nou, care a fost reabilitat, nu a fost recepționat din cauza neîndeplinirii condițiilor de avizare pentru securitatea la incendii.

La Școala Gimnazială N. Călinescu de la Coșula programul de învățământ este organizat în spații improvizate la alte structuri de pe raza comunei, în mai multe schimburi orare, din cauza faptului că localul de la Școala Gimnazială Coșula este dezafectat pentru reparații capitale, reparații care se speră a fi finalizate până la sfârșitul anului calendaristic.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 3 Cătămărăști-Vale plafoanele din clădire sunt șubrede.

În urma acestui control s-a mai constatat că exită unități de învățământ care au încălzirea asigurată cu sobe necorespunzătoare din punct de vedere funcțional, dar sunt și 11 unități de învățământ care au centrale termice fără verificare a instalației și fără verificare a sistemelor de încălzire.

La alte 32 de școli nu sunt efectuate verificări la instalațiile electrice, dintre acestea 90% neavând nici verificare la paratrăsnet.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5201

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1050

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1593

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...