Școli cu probleme la început de an școlar: Spații necorespunzătoare și plafoane șubrede!

Școli cu probleme la început de an școlar: Spații necorespunzătoare și plafoane șubrede!
Nu toate școlile din județ sunt pregătite așa cum trebuie pentru a primi în siguranță elevii într-un nou an școlar. În urma unui control efectuat la toate unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost identificate mai multe unități care au spații necorespunzătoare, care nu asigură securitatea elevilor, impunându-se școlarizarea acestora la alte structuri, în mai multe schimburi, în spații reduse ca dimensiune, neadecvate activităților didactice. 

Probleme au fost identificate la Școala nr. 1 Dimăcheni, la Liceul Tehnologic N. Bălcescu Flămânzi, unde la data controlului localul nou, care a fost reabilitat, nu a fost recepționat din cauza neîndeplinirii condițiilor de avizare pentru securitatea la incendii.

La Școala Gimnazială N. Călinescu de la Coșula programul de învățământ este organizat în spații improvizate la alte structuri de pe raza comunei, în mai multe schimburi orare, din cauza faptului că localul de la Școala Gimnazială Coșula este dezafectat pentru reparații capitale, reparații care se speră a fi finalizate până la sfârșitul anului calendaristic.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 3 Cătămărăști-Vale plafoanele din clădire sunt șubrede.

În urma acestui control s-a mai constatat că exită unități de învățământ care au încălzirea asigurată cu sobe necorespunzătoare din punct de vedere funcțional, dar sunt și 11 unități de învățământ care au centrale termice fără verificare a instalației și fără verificare a sistemelor de încălzire.

La alte 32 de școli nu sunt efectuate verificări la instalațiile electrice, dintre acestea 90% neavând nici verificare la paratrăsnet.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși, duminică seara, la Biserica Vovidenia din Botoșani!

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1539

Programul liturgic a debutat duminică, 19 noiembrie, botoșănenii intrând în biserică de la ora 16.00, pentru a asista la Taina Sfântului Maslu. Cu acest prilej, Sfintel...

Ce salarii au angajaţii Primăriei Municipiului Botoşani!

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1825

Salariile de bază ale angajaţilor din cadrul Primăriei Botoşani au fost făcute publice pe siteul instituţiei. Lefurile celor din administraţia publică locală s-au mărit considerabil...

Liberalii botoşăneni organizează un protest în faţa Prefecturii

Duminică, 19 Noiembrie 2017
799

Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani va organiza, luni, un protest în faţa Palatului Administrativ, acţiunea fiind îndreptată împotriva Guvernului PSD-ALDE."Luni, 20 ...