Scenariu ca in filme pentru a acoperi un furt din gestiune de peste un miliard de lei vechi!

Scenariu ca in filme pentru a acoperi un furt din gestiune de peste un miliard de lei vechi!
Ancheta politistilor cu privire la furtul din complexul comercial al societatii Bonintex scoate la iveala un plan incredibil, pus la cale de un gestionar al unui stand din interiorul depozitului!

Barbatul, care avea lipsa in gestiune de peste un milliard de lei vechi, s-a gandit sa puna la cale o spargere, pentru ca apoi sa isi justifice propriile hotii.

Planul era ca, in cazul in care cei care comiteau spargerea, ar fi fost surprinsi de paznici, hotii sa dea foc depozitului! In data de 8 februarie, ora 08.26, printr-un apel de urgenta, pompierul de serviciu al unui complex comercial din municipiul Botosani, SC Bonintex, a sesizat ca in noaptea de 07/08 februarie 2009, persoane necunoscute au patruns in incinta unui depozit al complexului, in care se afla un numar de 18 standuri ce apartin mai multor societati comerciale.

Primele cercetari efectuate in cauza au stabilit ca usile de acces in depozitul respectiv nu prezentau urme de efractie, existand indicii ca suspectii au fost incuiati in depozit, parasind ulterior incinta pe una dintre usile de acces, care era asigurata doar prin interior, cu ajutorul unui zavor.

Totodata, s-a stabilit ca suspectii au fortat usile de acces in 7 standuri, din interiorul carora au sustras diferite sume de bani, cartele telefonice de reincarcare Orange, Vodafone, Romtelecom, precum si tigari de diferite marci, prejudiciul cauzat fiind estimat la 20.000 lei.

“Cercetarile efectuate in cauza au condus la identificarea cu operativitate a suspectilor in persoana numitilor S. Stefan, de 33 de ani, angajat al uneia dintre societatile care detinea un stand in incinta complexului, B. Ionut, de 18 ani, si C. Marius, de 24 ani, toti din municipiul Botosani. Pentru a-si ascunde o lipsa in gestiune de circa 130.000 lei, suspectul S. Stefan a apelat la ceilalti doi suspecti cu care, in urma unei intelegeri prealabile, a convenit ca acestia sa insceneze un furt din standurile complexului, iar in eventualitatea in care vor fi surprinsi de catre paznic, sa incendieze complexul", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant la IPJ Botosani.

Conform aceleiasi intelegeri prealabile, in ziua de 08.02.a.c, dupa terminarea programului, suspectul S. Stefan i-a ajutat pe ceilalti doi suspecti sa ramana ascunsi in interiorul complexului, unde acestia s-au prezentat avand asupra lor un recipient cu benzina.

Pentru ajutorul acordat, cei doi suspecti au primit de la S. Stefan, in avans, suma de 1.500 lei, cu promisiunea ca in final sa primeasca si alte sume de bani.

La data de 10.02.2009, fata de suspectul S. Stefan s-a dispus retinerea pentru o durata de 24 ore, urmand ca astazi sa fie prezentat Parchetului cu propunere de sesizare a instantei de judecata in vederea arestarii preventive.

Cercetarile continua cu ceilalti doi suspecti in stare de libertate, se arata in incheierea comunicatului IPJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
399

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
106

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
69

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...