Scăpăm de ninsori, dăm de îngheţ!
BOTOSANI

Vântul puternic determină probleme în aproape jumătate de ţară, Administraţia Naţională de Meteorologie lansând avertizări referitoare la starea vremii. Mai mult, în noaptea ce vine, este preconizat îngheţ la sol.

Scăpăm de ninsori, dăm de îngheţ!

   Foto: ANM

Astfel, vineri, până la ora 14:00, în mai toate judeţele Moldovei, exceptând Botoşanii, se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55...65 km/h, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova și în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitații de 15…20 l/mp.

Pe de altă parte, potrivit unei informări meteorologice, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative. Se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării și, local, îngheţ la sol.

 

Spune-ne opinia ta