Scandalul ia amploare: Antenele nu mai apar nici pe satelitii UPC

Scandalul ia amploare: Antenele nu mai apar nici pe satelitii UPC
UPC anunţă, într-un comunicat remis Mediafax, că Antena a retras operatorului Focus Sat (platforma de satelit a UPC) dreptul de retransmisie pentru Antena 1, 2 şi 3, Euforia TV şi Gsp TV, însă televiziunile pot fi vizionate în continuare până când CNA va aproba scoaterea lor din grila Focus Sat.

Potrivit comunicatului remis de Focus Sat România, operatorul de servicii de televiziune DTH deţinut de compania UPC România, începând de vineri, Antena TV Group i-a retras acestuia dreptul de retransmisie a televiziunilor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi GSP TV, deşi Focus Sat consideră că actualul contract de distribuţie semnat între cele două părţi este în vigoare.

"Decizia Antena TV Group intră în vigoare începând cu data de 27.04.2012, în pofida clauzelor stipulate de acest contract, agreat de ambele companii. La începutul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Găsim nejustificată această solicitare, care, odată acceptată, ar afecta preţul abonamentelor noastre şi ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienţi Focus Sat", se spune în comunicat.

Focus Sat precizează că îşi doreşte ca abonaţii săi să nu fie privaţi de vizionarea televiziunilor Antena TV Group.

"Ne dorim ca abonaţii noştri să nu fie privaţi de vizionarea canalelor incluse în abonament, prin urmare, am demarat negocieri cu oficialii Antena TV Group, pentru a ajunge la un acord. În ciuda eforturilor depuse până acum, Antena TV Group nu a dorit să renunţe la solicitarea iniţială şi a refuzat orice propunere venită din partea Focus Sat. Situaţia este una de neînţeles, cu atât mai mult cu cât posturile TV vizate, cât şi altele aparţinând Antena TV Group au fost declarate de proprietarul lor libere la retransmisie, fără condiţionări tehnice sau financiare pe teritoriul României", mai spune Focus Sat.

Astfel, pentru a respecta legislaţia în vigoare, Focus Sat s-a văzut nevoit să solicite Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fără cele 5 canale).

"În aşteptarea aprobării oficiale din partea acestei autorităţi, clienţii Focus Sat vor beneficia în continuare de posturile TV menţionate mai sus (posturile Antena TV Group, n.r.). Considerăm că abonaţii Focus Sat nu trebuie să fie afectaţi de decizia Antena TV Group şi dorim ca ei să se bucure de grila de până acum, în totalitatea ei. De aceea, îi asigurăm că Focus Sat a depus toate eforturile şi continuă să facă toate demersurile necesare pentru a ajunge la un acord cu Antena TV Group. Avem în continuare încredere că oficialii Antena TV Group vor fi dispuşi să colaboreze în vederea găsirii unei soluţii", mai spune operatorul Focus Sat al UPC România.

RCS&RDS a propus Antena TV Group-Intact Group să retransmită pe platforma digitală Digi televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi Gsp TV într-un pachet separat, pentru care abonaţii care doresc să le vizioneze să plătească un abonament diferit de cel plătit pentru restul posturilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Cu colindul prin străini

Miercuri, 11 Decembrie 2019
261

Publicăm astăzi o altă poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. “Sunt Stefania Vasile, poet,și am fost invitată de o prietenă să vă trimit câteva dintre versu...

USR Botoşani își cere scuze de la rromii din Botoșani și promite să le refacă Centrul Istoric

Miercuri, 11 Decembrie 2019
640

Uniunea Salvaţi România Botoşani și-a cerut astăzi scuze oficial, într-un comunicat de presă, față de rromii de la Botoșani și a anunțat că au un proiect prin care vor reface &i...

Bărbat în stare gravă, după ce a fost acroșat cu mașina. Autorul a modificat locul accidentului

Miercuri, 11 Decembrie 2019
1655

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns la Urgențe, după ce a fost acroșat de un autoturism, pe strada Primăverii din localitate, miercuri seară.Aces...