Scandalagii cu tupeu, la ghetourile din Parcul Tineretului: Jandarmi înjuraţi în timpul intervenţiei de marţi seara!

Parcul Tineretului şi zona Centrului Vechi rămân cele mai ferbinţi zone din municipiul Botoşani, unde prezenţa forţelor de ordine pe parcursul unei săptămâni este una constantă, determinată de scandalurile frecvente.

Scandalagii cu tupeu, la ghetourile din Parcul Tineretului: Jandarmi înjuraţi în timpul intervenţiei de marţi seara!

Potrivit col. Cristian Silviu Melinte, împuternicit prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, jandarmii intervin de două-trei ori pe săptămână în aceste zone, iar de cele mai multe ori persoanele pe care le identifică ca fiind cele care au tulburat ordinea şi linişte publică se aleg doar cu  amendă.

Nu de puţine ori, scandalagii sfidează pe faţă forţele de ordine, la fel cum s-a întâmplat şi marţi seară când jandarmii chemaţi la ghetourile din Parcul Tineretului au fost înjuraţi ca la uşa cortului.

“Bineînţeles că jandarmii nu au scăpat de injurii sau alte apelative. Aceste două zone sunt mai fierbinţi dat fiind că persoanele care locuiesc acolo nu au obiectul muncii. Nedesfăşurând activităţi regulat, să aibă de unde veni şi unde pleca, atunci au alte activităţi care duc la perturbarea ordinii şi liniştii publice”, a precizat col. Cristian Silviu Melinte.

Pe lângă intervenţiile pe care le au în urma apelurilor la 112, jandarmii acţionează în Parcul Tineretului şi în Centrul Vechi şi alături de celelalte forţe de ordine.

Stabilirea unui program fix de patrulare nu ar avea rezultate, după cum susţine prim-adjunctul IJJ, pentru că după plecarea echipajelor din zonă cei certaţi cu legea ar reveni la “activităţile” obişnuite.  

“Noi acţionăm în  baza unui plan unic de ordine şi siguranţă care este întocmit de Poliţie. Menţinerea ordinii este a Poliţiei, asigurarea este a jandarimilor, iar în funcţie de evenimentele pe care le consideră importante sau se desfăşoară într-un anumit interval orar ne solicită sprijinul şi atunci noi acţionăm acolo. Dacă ar fi un program fix ei se obişnuiesc cu programul nostru”, a mai spus col. Cristian Silviu Melinte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Au aruncat gunoi pe spaţii interzise dar au fost identificaţi după facturile găsite în sacii menajeri! FOTO

Joi, 17 August 2017
1860

În două zone din municipiul Botoşani, mai exact pe strada Săvenilor şi la ieşirea din municipiul Botoşani spre Răchiţi, în apropierea unui pod, au fost descoperiţi, miercuri, mai ...

Directorul Eltrans va fi şef într-o altă instituţie

Joi, 17 August 2017
768

Paul Şmit, directorul societăţii Eltrans, nu va mai conduce din luna septembrie societatea subordonată Consiliului Local Botoșani.Şmit a promovat, miercuri, concursul organizat de Consiliul ...

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

Miercuri, 16 August 2017
532

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...