Scandal la Realitatea TV. Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea!

Scandal la Realitatea TV. Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea!
Managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. "Am înţeles că, în fapt, avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată, spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice".

Sebastian Ghiţă a depus o plângere la Parchetul General, acuzându-l pe Vîntu că "a proferat ameninţări cu suprimarea fizică". În replică, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat pentru paginademedia.ro că a luat decizia rezilierii contractului de management încheiat cu Sebastian Ghiţă.

Concret, potrivit paginademedia.ro, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat duminică: "Din această seară, Sebastian Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV. Urmează să formalizăm, din punct de vedere legal, această decizie, pe care eu am luat-o deja".

"Vîntu nu mai face şi nu mai desface demult lucruri în România!"

Sebastian Ghiţă a declarat pentru EVZ că "Vîntu nu mai face şi nu mai desface demult lucruri în România". "Oficial, domnul Vîntu nici nu există în această afacere, Realitatea Media este deţinută de un domn pe nume Vitalie Dobândă. Eu am contract semnat cu Consiliul de Administraţie al Realitatea Media şi ratificat în Adunarea Generală a Acţionarilor. Domnul Vîntu trebuie să înţeleagă şi dânsul că nu mai poate face afaceri ca în anii 90".

Plângere la Parchetul General

"Mai mult, Consiliul de Administraţie al Sc Asesoft Internaţional SA a hotărât să apeleze la toate mijloacele legale necesare conservării investiţiei realizate la Realitatea Media – în valoare de peste 10 milioane de euro – şi să solicite instituţiilor statului protejarea vieţii şi integrităţii fizice a membrilor CA şi a familiilor acestora. (...) Ca reacţie la ameninţările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri  penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi a asociaţilor săi", se precizează într-un comunicat al Asesoft, remis EVZ şi datat 3 aprilie.

Sebastian Ghiţă a sesizat şi Parchetul General cu privire la această situaţie. "În context a proferat ameninţări cu suprimarea fizică asupra persoanei mele şi a familiei mele, invocând în acest sens posibilităţile de care dispune pentru a pune în aplicare aceste ameninţări", se menţionează în plângerea depusă.

Sorin Ovidiu Vîntu nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea EVZ, iar directorul general al Realitatea Media, Sorin Enache, a transmis sec printr-un SMS: "Ce aş putea să răspund la o asemenea trăznaie? Nimic".


Războiul pentru controlul Realitatea TV s-a dezlănţuit. Astfel, pe 1 aprilie Sorin Ovidiu Vîntu doreşte să păstreze controlul editorial asupra Realitatea TV – acesta este, pe scurt, motivul războiului cu Sebastian Ghiţă. Asta în timp ce managerul Asesoft ar urma să contribuie doar cu bani la buna funcţionare a Realitatea TV.

Primul episod s-a consumat prin concedierea cuplului Adi Ursu – Oana Stancu, a explicat pentru EVZ, consultantul Dan Andronic. Deşi, iniţial, Sebastian Ghiţă avea intenţia de a-l numi pe Ursu director editorial, acesta a căzut în dizgraţiile noului manager deoarece continua să răspundă la "sugestiile" lui SOV.

Per ansamblu, SOV s-a enervat deoarece nu mai controlează politica editorială a Realitatea TV. Gestul lui Ghiţă care i-a pus capac a fost acela de concediere a lui Adi Ursu şi Oana Stancu. Managerul Asesoft se enervase, la rându-i, deoarece Ursu şi Stancu încă reacţionau la "sugestiile" lui SOV.

Pe scurt, SOV ar vrea ca el să se ocupe de "sugestiile" vizavi de partea editorială, iar Ghiţă să coordoneze doar treburile administrative. Evident că Ghiţă nu este de acord ca implicarea sa în Realitatea TV să se traducă sec doar prin "omul care baga banii şi atât", mai scrie EVZ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
76

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
43

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
47

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...