Scandal in timpul slujbei la Copalau! Enoriasii vor ca preotul sa plece! Vezi cum se apara acesta - FOTO, VIDEO

Scandal in timpul slujbei la Copalau! Enoriasii vor ca preotul sa plece! Vezi cum se apara acesta - FOTO, VIDEO
  Enoriasii Bisericii Sf. Gheorghe din Copalau au pus noaptea trecuta lacatul pe usa lacasulul de cult si asta pentru ca sunt nemultumiti de preot. Acesta a sunat la 112 si politistii au spart lacatul pentru ca preotul sa-si poata tine slujba de duminica dimineata.

Sfanta Liturghie, la Biserica din Copalau, s-a savarsit duminica dimineata sub supravegherea jandarmilor, veniti pentru a preintampina eventualele neplaceri.

Oamenii spun ca, desi a ajuns la 65 de ani si ar trebui sa iasa la pensie, preotul nu vrea si, in plus, sunt nemultumiti pentru ca de 15 ani, de cand este preot la aceasta biserica, nu s-a ocupat deloc de ingrijirea ei. Ei spun ca de cand a murit fostul preot biserica arata intr-o stare incredibil de proasta, cu geamuri sparte, gard rupt si mizerie in interior. 

Satenii au mentionat ca nici Casa Parohiala nu arata mai bine.

"Bani s-au strans. Ba pentru scandura, ba pentru ciment. Nu exista biserica mai murdara ca in comuna Copalau. Daca ai iesit la pensie, ce mai vrei, omule?", au strigat enoriasii.













"Cativa au fost mituiti ca sa faca scandal"

Imediat dupa ce s-a terminat slujba, afara au iesit sustinatorii parintelui care i-au acuzat pe cei nemultumiti ca au un interes material si de asta au facut scandal.

Una dintre doamnele care ii luau apararea parintelui a inceput sa-i jigneasca pe cetatenii suparati, pe motiv ca nu au voie sa protesteze pentru ca nu au "pregatirea necesara".

"Matele ai o pregatire, ceva? Ai purtat copil la scoala? Ai o facultate? Eu am. Eu sunt o doamna. In ce calitate faci matale scandal? Cativa au fost mituiti ca sa se adune aici", i-a spus femeia unui batran. 

"Nu-mi trebuie scoala, doamna, ca sa-mi arat nemultumirea. Ar fi culmea sa trebuiasca sa ai o pregatire ca sa spui o nemutumire", i-a raspuns acesta. (Vezi video mai jos)

Preotul, cu ochii in lacrimi



Preotul Mihai Raileanu a acceptat sa stea de vorba cu presa, insa in interiorul bisericii si ferit de enoriasii nemultumiti. Acesta spune ca oamenii nemultumiti i-au pus piedici pentru a construi o noua Casa Parohiala si, in legatura cu iesirea la pensie, parintele a declarat ca a obtinut de la Mitropolie permisiunea de a mai sluji un an.

"Conform legii preotul poate sluji pana la 70 de ani. Eu am 65 de ani si am cerut aprobarea sa mai pot sluji un an. Ei cand au aflat treaba asta au santajat lumea prin sat si au spus ca deja preotul este pensionar si dati semnatura. Dar cum sa ma duc daca nu am iesit la pensie? Daca imi da ordin de la Iasi eu ma duc", a spus preotul paroh Mihai Raileanu. (Vezi video mai jos).

Dupa ce a discutat cu jurnalistii, preotul, impreuna cu sotia sa, au parasit biserica si au intrat in Casa Parohiala, insa fara a discuta cu persoanele nemultumite.



         

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
773

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
246

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
208

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...