Scad prețurile la 452 de medicamente inovatoare. Cum puteți reclama dacă nu le găsiți în farmacii?

Scad prețurile la 452 de medicamente inovatoare. Cum puteți reclama dacă nu le găsiți în farmacii?
Scad preturile la 452 de produse medicamentoase din oncologie, diabet si boli cardiovasculare, anunta Ministerul Sanatatii.

Aceasta scadere se va produce in 3 trepte: 10 % pana la 1 martie 2017, 10% pana la 1 martie 2018 si 15% pana la 1 martie 2019. Vorbim despre medicamente inovatoare, carora le expira patentul, adica atunci cand apar cele generice si poate si altcineva sa produca acel tip de medicament.

O alta noutate in domeniul medicamentelor este lansarea site-ului www.medicamentelipsa.ro. Orice persoana poate reclama prin intermediul acestui website lipsa unui medicament din farmaciile romanesti.

"Oricine are probleme poate notifica ministerul despre această lipsă. Atunci când aflăm de o lipsă o să acționăm în consecință", a declarat ministrul Vlad Voiculescu pentru EuropaFM.

Ministerul Sanatatii este obligat ca in maximum 7 zile sa spuna cum rezolva problema.

Pe de alta parte, se va da un ordin de ministru care sa oblice farmaciile si distribuitorii sa raporteze zilnic in sistemul electronic stocurile de medicamente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
10

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
158

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
50

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...