Satul Poiana a îmbrăcat haine de sărbătoare! FOTO

Satul Poiana a îmbrăcat haine de sărbătoare! FOTO
Satul Poiana, din comuna Vorona, a îmbrăcat în ziua de 8 noiembrie haine de sărbătoare. Şi asta pentru că a avut loc prăznuirea hramului bisericii "Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil", dar şi pentru că, cu două zile înainte, pe 6 noiembrie, s-a sărbătorit ce-a de-a VII-a ediţie a Zilei Şcolii.

După ce s-a oficiat slujba specifică de un sobor de preoţi din cercul misionar din zonă, în frunte cu preotul paroh Bucşă Andrei, evenimentele s-au derulat apoi la şcoală, unde invitaţii au putut să admire expoziţia de dovleci sculptaţi "În bostănăria lui Costică", cea florală - "Armonii de toamnă", un "colţ de pădure" şi cea de fotografie.

Elevii şcolii au prezentat un program artistic bogat şi variat în care a evoluat ansamblul folcloric al şcolii "Poieniţa" şi formaţia de muzică folk "Love Guitars" din instituţia organizatoare. Au fost premiaţi şefii de promoţii ai şcolii din ultimii 25 de ani, după care s-a prezentat cel de-al VII-lea număr al revistei şcolii "Noi".

Au fost prezenţi autorităţile locale în frunte cu primarul localităţii, Aurel Ştefan, cadre didactice care au funcţionat în şcoală de-a lungul timpului, consilierii pe probleme educative de la şcolile din Dersca, Orăşeni, Şcoala 10 şi Şcoala 11, dar şi o delegaţie de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Tulgheş, jud. Harghita, cu care şcoala din localitate are încheiat un parteneriat educaţional, prilej cu care s-a marcat şi împlinirea a 10 ani de când cele două şcoli s-au înfrăţit.
    
Evenimentul a fost organizat de colectivul de cadre didactice al Şcolii Gimnaziale "Nicolae Iorga" Poiana, coordonat de prof. Dascălu Sergiu, comitetul de părinţi al şcolii şi de Parohia "Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil" din sat.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
99

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...