Sase motive sa te lasi de fumat

Sase motive sa te lasi de fumat
Daca propria sanatate nu e un motiv indeajuns de bun pentru a te lasa de fumat, poate macar grija pentru buzunar ar trebui sa te convinga sa incerci. Niciodata nu e prea tarziu sa renunti la viciul care este principalul vinovat de mortalitate in lume.

Daca nu te simti indeajuns de motivat sa incerci, Daily Mirror si YourTotalHealth te ajuta sa-ti faci ordine in prioritati si sa iei, odata pentru totdeauna, cea mai buna decizie.

Scade riscul mortalitatii premature

La numai 20 de minute dupa ce ai fumat ritmul batailor inimii descreste, iar presiunea arteriala scade. Pe termen lung, riscul de cancer la plamani si stop cardiac scade simtitor. Practic, eventualitatea mortii premature se diminueaza indeajuns de mult incat macar sa-ti dea de gandit.

Pentru binele animalului tau de companie

Daca ti se pare ca persoana ta nu prezinta indeajuns de multa importanta, poate iti pasa mai mult de animalul care locuieste cu tine si care depinde cu totul de tine si obisnuintele tale. Afla ca fumatul pasiv face ca animalul tau de suflet sa fie predispus la mai multe tipuri de cancer sau probleme respiratorii.

Pentru propria prosperitate

Daca ai pune, de cate ori te abtii sa fumezi, aceeasi suma de bani la pusculita ai fi surprins sa vezi cat amar de banet sa strange. De ce sa nu te poti bucura altfel de banii obtinuti (si asa tot mai greu) in vremurile acestea, in care nimic nu mai e sigur?

Pastreaza-ti tinereatea chipului

Nu numai ca iti micsoreaza speranta de viata considerabil, dar viciul lasa urme chiar pe chipul tau. Ridurile adanci, care te fac sa arati mai in varsta cu cativa ani, ar trebui sa te puna pe ganduri. Cu timpul, situatia va fi din ce in ce mai rea.

Schimba-ti aerul!

Exista un motiv pentru care fumatorii sunt amici cu persoanele afectate de acelasi viciu, iar cei neingenuncheati de tigara se intovarasesc cu cei asemeni lor. Poate nu stii, dar hainele tale de fumator chiar miros a fum de tigara, la fel ca si respiratia ta. Nefumatorii din preajma ta iti pot confirma acest lucru in orice moment. Nu e de mirare ca se tin la distanta uneori chiar vizibil de tine. Daca ar sti ca fumatul pasiv ii poate imbolnavi si pe ei de cancer la plamani, le poate afecta inima si mari riscul de dementa cu 44% poate ca ar rupe definitiv relatiile cu tine.

Pastreaza-ti talia!

Credeai ca daca te lasi de fumat te vei ingrasa? Adevarul este chiar la polul opus. Un studiu realizat in Finlanda a aratat ca fumatorii inraiti in adolescenta, cei care terminau jumatate de pachet de tigari zilnic, s-au transformat in adulti supraponderali. Mai ales fetele sunt predispuse acestui risc, odata cu inaintarea in varsta, comparativ cu nefumatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
93

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
78

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
18

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...