Sărbătoarea Francofoniei, la Şcoala 8 Botoşani!

Sărbătoarea Francofoniei, la Şcoala 8 Botoşani!
Este primăvară și, pe lângă sărbătoarea mărţișorului, luna martie aduce, pentru iubitorii limbii franceze, Sărbătoarea Francofoniei.

Şcoala Gimnazială "Elena Rareș" sărbătorește în fiecare an acest eveniment prin activităţi pline de substanţă și culoare, plăcute și utile pentru elevii participanţi.
 
În data de 19 martie 2015, limba franceză s-a auzit în cântec și poezie, programul artistic vizând participarea elevilor de la cl. I (prof. Luţuc Nicoleta, prof. Drobotă Manuela) până la cl. a VIII-a (prof. Mariana Codău).
 
Creativitatea elevilor ne-a încântat privirea prin confecţionarea unor costume deosebite și a  unor accesorii menite să decoreze în roșu, alb și albastru întreaga școală.
 
Expoziţia "Le Petit Journaliste" a prezentat încercările elevilor de la clasele a V-a A, B și a VIII-a D de a realiza reviste de limba franceză (prof. Codău Mariana, bibliotecar M. Bordeianu).

 "Un coin de France" a fost amenajat cu reviste, cărţi și obiecte originare din Franţa și care reprezintă branduri de ţară.

 Un antrenant concurs conceput ca un "Jeu de mime" între  clasele a V-a  îndrumate de prof. Luţuc N. și prof. Codău M., prin grija cărora SĂRBĂTOAREA FRANCOFONIEI a devenit tradiţie în Şcoala Gimnazială “Elena Rareș, a fost apreciat de elevii și invitaţii prezenţi la acest eveniment. Invitate speciale și membre ale juriului au fost cele patru eleve premiate la etapa judeţeană a Olimpiadei de limbă franceză.

Bonne fête!
(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
26

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
30

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
50

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...