Sarbatoare la Ibanesti - Oamenii de azi isi cinstesc eroii! - FOTO

Sarbatoare la Ibanesti - Oamenii de azi isi cinstesc eroii! - FOTO
Pe 2 iunie 2011, in comuna Ibanesti a fost sarbatoare cu dubla insemnatate, pe de o parte religioasa, prin cinstirea hramului satului, iar pe de alta parte istorica, prin sfintirea monumentului ridicat in cinstea eroilor comunei.

In acest sens, primarul comunei Ibanesti, ing. Romica Magopet, impreuna cu presedintele Asociatiei Cultului Eroilor, maistru militar Crudu Viorel, au pus bazele construirii acestui monument. Pe doua plachete de marmura au fost inscriptionate numele tuturor eroilor comunei, ceea ce arata ca satul Ibanesti este plin de oameni care, in opinia primarului Romica  Magopet, "au aparat libertatea si independenta tarii si au mentinut treaza increderea poporului roman in valorile sale crestine si morale".
 
La eveniment au luat parte veteranii de razboi care au participat la lupte si carora primarul comunei le-a acordat diplome de onoare.



"Sarbatoarea de astazi, Ziua Eroilor, are menirea de a-i omagia pe cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane, au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului si al daruirii de sine. Cu omeneasca emotie si adanca recunostinta sa ne gandim la cei care si-au jertfit viata  pentru tara si neam. In aceasta zi a Inaltarii Domnului nostru Iisus Hristos, Ziua Eroilor, ma adresez si bravilor veterani de razboi, copiilor, nepotilor si stranepotilor lor, tuturor cetatenilor acestei comune cu increderea ca datoria sacra pe care o avem de a cinsti Eroii Patriei va ramane in veci nestirbita, ca si gloria si maretia comunei noatre.      Este necesar sa ne iubim si sa ne cinstim eroii si trecutul, dar nu prin vorbe, ci prin fapte si nu numai in aceasta zi aniversara, ci mai ales in zilele viitoare", a spus in discursul sau  primarul Romica Magopet.



Evenimentul a inceput cu o ampla manifestare  religioasa la care au participat preotii satului Ibanesti, Stefan Mihai Bogdan si Berechea Ovidiu Vasile, veterani de razboi, precum si locuitori din cadrul comunei.

La desfasurarea evenimentului au contribuit, cu un frumos program artistic, elevii Scolii cu clasele I-VIII "Stefan Cel Mare" Ibanesti, in cinstea Zilei Eroilor.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
1

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
127

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
17

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....