Sarbatoare în parohia Miorcani din judetul Botosani

Sarbatoare în parohia Miorcani din judetul Botosani
Sute de credincioşi din parohia Miorcani, Protopopiatul Darabani, au participat ieri la slujba de resfinţire a Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie şi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înalt Preasfinţitul Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Programul liturgic a început dimineaţă, cu slujba Aghezmei mici şi cea a Utreniei.

După slujba de resfinţire, atât bărbaţii, cât şi femeile au trecut prin sfântul altar pentru a se închina şi a se ruga în faţa sfintei mese.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, a dat citire Actului de sfinţire a Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit apoi un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre semnificaţia Evangheliei citite în cadrul Sfintei Liturghii.

"Atât întrebarea, cât şi răspunsul din Evanghelia de astăzi arată un lucru: că tot ceea ce facem în viaţă are urmare atât în viaţa noastră, cât şi în viaţa copiilor noştri. Păcatele părinţilor se moştenesc în viaţa fiilor. Binecuvântarea şi fapta bună a părinţilor pătrund în viaţa copiilor", a remarcat IPS Teofan.

La slujba de resfinţire a sfântului lăcaş de la Miorcani a fost prezent şi pr. Constantin Chelaru, fost paroh al acestei parohii, care a coordonat cea mai mare parte a lucrărilor de la Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie.

"Acest efort al ctitorilor şi al întregii obşti a redat demnitatea dintâi comunităţii ortodoxe din Miorcani, greu încercată de fenomenul prozelitismului sectar. Odată cu demararea acestor lucrări, s-a observat un nou suflu în viaţa spirituală a credincioşilor", a spus pr. Constantin Chelaru.

De asemenea, pr. paroh Remus Hruşcă a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei pentru prezenţă, dar şi credincioşilor care au contribuit la înfrumuseţarea sfântului lăcaş. IPS Teofan l-a hirotesit iconom pe pr. Constantin Chelaru şi sachelar pe pr. Remus Hruşcă. (C.C.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
20

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
23

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
187

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...