Sarbatoare amenintata de lipsa banilor

Sarbatoare amenintata de lipsa banilor

Ion Ilie, directorul Centrului Judetean de Creatie Botosani

Criza financiara in care se afla judetul Botosani loveste si in Centrul de Creatie. Centrul Judetean de Creatie Botosani se afla in imposibilitatea de a sarbatori cei 40 de ani de activitate din cauza lipsei fondurilor.

Conducerea Centrului Judetean pentru Conservarea si promovarea Culturii Traditionale Botosani se mandreste ca a adus institutia de pe locul 38 pe locul 3 pe tara si nu concepe faptul ca sefii judetului nu-si vor indrepta atentia si asupra acestei institutii.

Deoarece institutia este in subordinea Consiliului Judetean, directorul Centrului de Creatie, Ion Ilie, s-a adresat astazi, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean, sefului acestei institutii, in speranta rezolvarii situatiei. Din pacate, raspunsul nu a fost pe masura asteptarilor. Nu sunt bani nici pentru salarii, cu atat mai putin pentru marcarea implinirii a 40 de ani de activitate.

Pentru desfasurarea unei actiuni in acest sens, Centrul de Creatie are nevoie de circa 30 de mii lei, bani ce doar printr-o rectificare bugetara ar putea fi alocati.

Conducerea institutiei in cauza ar dori ca manifestarea sa se desfasoare in perioada sarbatorilor de iarna, insa cu cat se amana alocarea sumelor necesare, cu atat aceasta dorinta devine mai greu de indeplinit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
8

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
34

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
144

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...