Saptamana viitoare demareaza licitatiile pentru renovarea a 7 drumuri judetene si 5 poduri

Saptamana viitoare demareaza licitatiile pentru renovarea a 7 drumuri judetene si 5 poduri

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Sapte drumuri judetene si cinci poduri aflate in stare critica, intrucat in orice moment exista pericol de prabusire, sunt in atentia autoritatilor judetene.

Pentru inceput, saptamana viitoare sunt programate licitatiile de proiectare a lucrarilor. Cu toata bunavointa sefilor Consiliului Judetean, chiar dupa desfasurarea licitatiilor, mersul lucrarilor va depinde tot de sumele alocate de Guvern in acest sens.

"Pe 5 august se va desfasura licitatia de proiectare pentru cele cinci poduri, urmand ca pe 10 august sa aiba loc licitatia pentru proiectare in ceea ce priveste modernizarea celor sapte drumuri judetene", a precizat Cristian Achitei, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Cele sapte drumuri judetene sunt Vorona-Oneaga-Padureni; Dangeni-Bratieni-Mihalaseni; Buhaceni-Dangeni-Hanesti; Cotusca-Ghileni; Flamanzi – Prajeni – limita judet Iasi; Stefanesti-Murguta-Dobarceni; Hanesti-Manoleasa.

Podurile avute in cedere de administratia judetean pentru reparatii capitale sunt in Copalau; Oraseni Vale; Mileanca (de pe drumul spre Darabani); Pomarla, Vlasinesti.

Valoarea lucrarilor de proiectare se ridica la circa 150 de mii de lei pentru fiecare drum judetean, in timp ce pentru poduri suma poate ajunge la 50 de mii lei pentru fiecare pod.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
25

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
43

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
62

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...