Săptămâna prevenirii criminalităţii: poliţiştii rutieri în mijlocul copiilor

Poliţiştii rutieri au continuat activităţile preventive din cea de-a cincea zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, în încercarea de a contribui la dezvoltarea unui comportament rutier responsabil şi de a preveni astfel în viitor victimizarea acestora prin accidente de circulaţie.

Săptămâna prevenirii criminalităţii: poliţiştii rutieri în mijlocul copiilor

Poliţiştii au fost vineri în mijlocul copiilor de la Şcoala Gimnazială nr.8 Botoşani. Cum să se angajeze în traversarea străzii, cunoaşterea semnalizării rutiere destinate pietonilor sau locurile unde se pot juca în siguranţă au fost câteva dintre noţiunile pe care poliţiştii au dorit să le transmită copiilor.

Copiii au fost interesaţi să afle de la ce vârstă pot circula pe stradă cu bicicleta, precum şi care este momentul în care pot fi pasageri pe locul din dreapta şoferului. Elevilor le-au fost prezentate materiale video cu recomandări şi teme de educaţie rutieră, discuţiile având caracter interactiv. Totodată, micuții au primit materiale realizate în cadrul Campaniei "Fii deștept în trafic", ce își propune să transmită celor mai mici pietoni și/sau bicicliști informații utile pentru deplasarea în trafic.

Poliţiştii au promis că se vor întoarce mereu în sălile de clasă pentru a discuta cu copiii, având convingerea că o întâlnire de acest tip previne o întâlnire mai puţin plăcută la sediul secţiei de poliţie.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
247

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
17

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
368

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...