Saptamana incepe cu vreme buna, de joi vin ploile. "Suntem sub un camp de presiune atmosferica ridicata la nord-est de Romania"

Saptamana incepe cu vreme buna, de joi vin ploile. "Suntem sub un camp de presiune atmosferica ridicata la nord-est de Romania"

Saptamana vine fara modificari mari de temperaturi, care vor ramane in continuare placute, la fel ca in ultimele zile. Temperaturi placute vor fi in sudul, estul si nord-estul tarii, insa in aceste regiuni cerul va fi mai mult acoperit de nori, fiind anuntata si ceata. De joi, va ploua insa in mai toata tara.

"Suntem sub un camp de presiune atmosferica ridicata la nord-est de Romania, de aceea are loc o divizare a tarii din punct de vedere meteorologic in regiunile despartite de Carpati. In Muntenia, Oltenia, Dobrogea si Moldova vom avea o panza de nori josi aproape permanenta, ceata dimineata, persistenta pana spre orele pranzului, izolat burnita si ploaie slaba", a declarat la Realitatea TV meteorologul Elena Corduneanu.

In ceea ce priveste temperaturile, acestea se vor incadra in limitele normale ale perioadei: 10 - 17 grade, cu 8-9 grade Celsius in depresiuni, a mai spus meteorologul.

Pana miercuri, vremea va fi in general frumoasa, cu deosebiri mici de la o zi la alta. De joi, insa, "vom avea parte de o extindere a ploilor in toata tara, dar nu vor fi foarte insemnate cantitativ".

Soarele va fi mai scump la vedere, fiind acoperit de nori in mai toata tara. Temperaturile vor scadea usor, maximele situandu-se intre 8-13 grade, normale pentru aceasta perioada. Catre sfarsitul saptamanii, va ploua slab in toata tara.

Luni, soarele va incalzi mai mult vestul tarii, aducand o maxima de 17 grade Celsius in Banat si Crisana. Se pot inregistra 16 grade Celsius in Muntenia si Oltenia (unde este anuntata ceata).

Temperaturile pot urca pana la 15 grade Celsius in Maramures si Transilvania si pana la 14 in Dobrogea si Moldova.

Iata temperaturile maxime de luni in cateva orase ale tarii:

Arad: 16 grade Celsius
Botosani: 12 grade Celsius
Brasov: 12 grade Celsius
Cluj-Napoca: 12 grade Celsius
Craiova: 14 grade Celsius
Constanta: 13 grade Celsius
Iasi: 13 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 15 grade Celsius
Sibiu: 13 grade Celsius
Sulina: 12 grade Celsius
Timisoara: 16 grade Celsius

Marti, in afara de Transilvania, vremea va fi inchisa. Ceata se va muta in Moldova, iar in Dobrogea va ploua. Cele mai mari temperaturi se vor inregistra in continuare in Banat si Crisana, regiuni pentru care ANM anunta o maxima de 17 grade Celsius.

Cu exceptia Moldovei, unde nu se vor depasi 14 grade Celsius, pentru restul regiunilor este anuntata o maxima de 15 grade.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Arad: 16 grade Celsius
Botosani: 13 grade Celsius
Brasov: 13 grade Celsius
Cluj-Napoca: 13 grade Celsius
Craiova: 12 grade Celsius
Constanta: 14 grade Celsius
Iasi: 13 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 13 grade Celsius
Sibiu: 14 grade Celsius
Sulina: 13 grade Celsius
Timisoara: 15 grade Celsius

Miercuri, cu exceptia Crisanei si Maramuresului, in toate regiunile va ploua. Va ramane cald in Crisana, Transilvania si Maramures, unde se pot inregistra 16 grade. O maxima de 15 grade este anuntata pentru Muntenia, Oltenia si Dobrogea. Vor fi cel mult 14 grade in Banat si 13 in Moldova.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Arad: 14 grade Celsius
Botosani: 10 grade Celsius
Brasov: 12 grade Celsius
Cluj-Napoca: 13 grade Celsius
Craiova: 12 grade Celsius
Constanta: 14 grade Celsius
Iasi: 11 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 14 grade Celsius
Sibiu: 13 grade Celsius
Sulina: 12 grade Celsius
Timisoara: 14 grade Celsius

Joi si vineri va ploua in continuare in cea mai mare parte a tarii, iar temperaturile vor fi mai mici cu doua-trei grade. Citeste cum va fi vremea pana la sfarsitul saptamanii viitoare. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...