Săptămână de vară capricioasă! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Specificul lunii iunie este ploaia, potrivit mediilor climatologice, astfel că precipitaţiile care au marcat şi vor marca această lună sunt normale dar mai ales necesare pentru a pregăti solul pentru următoarele luni, lipsite de apă.

Săptămână de vară capricioasă! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Precipitaţiile din aceste ultime zile, chiar dacă nu au venit cu cantităţi importante de apă sunt o adevărată binecuvântare pentru culturile agricole, mai ales în contextul în care meteorologii au anunţat că următoarele lui de vară vor fi secetoase. Prognozele arată că după ziua de duminică, ploile se vor restrânge şi vor mai apărea doar sub formă de furtuni, dar slabe cantitativ.

Duminică va ploua pe tot parcursul zilei, cantităţile medii acumulate fiind estimate de 6 litri pe metrul pătrat. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla moderat, predominant din sector nord- estic. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 23ºC şi 14ºC. Luni, vremea se va încălzi, temperaturile urmând să oscileze între 27ºC şi 17ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul se va roti dinspre nord- vest şi va sufla mai mult slab.

Marţi, maxima va urca la 29ºC în timp ce minima va fi de 17ºC. Cerul va fi senin în cea mai mare parte, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest. Pentru miercuri sunt anunţate furtuni cu fulgere însă precipitaţiile nu vor fi importante cantitativ. Cerul va fi mai mult acoperit iar temperaturile vor avea valori cuprinse între 27ºC şi 13ºC.

Deşi va fi răcoare, ziua de joi vine cu cer senin dar şi cu un vânt moderat, ce va sufla moderat, dinspre nord- vest. Maxima va fi de 23ºC în timp ce minima va coborî la 13ºC. Pe parcursul zilei de vineri, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest. În timp nopţii însă se vor semnala averse. Temperaturile vor oscila între 26ºC şi 15ºC.

Weekend-ul vine cu vreme caldă şi frumoasă. Sâmbătă, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab predominant din sector sus- vestic. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 28ºC şi 16ºC. Duminică, cerul va fi parţial noros dar şansele de precipitaţii sunt nule. Vântul va sufla slab, iar precipitaţiile vor vor oscila între 29ºC şi 16ºC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1801

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...