Săptămâna cu trei zile de lucru pentru bugetari!

Săptămâna cu trei zile de lucru pentru bugetari!

Luni, marți și miercuri vor lucra instituțiile în această săptămână, după care urmează cinci zile libere pentru bugetari, elevi și studenți.

Pentru că, pentru prima dată, în acest an ziua de 1 Iunie este liberă prin lege, bugetarii stau acasă și vineri, potrivit Proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea zilei de 2 iunie 2017 ca zi liberă. Actul a fost adoptat ieri de Guvern și va intra în vigoare imediat ce este publicat în Monitorul Oficial.

Ziua de 2 iunie va fi recuperată, însă, pe 10 iunie sau prelungindu-se programul de lucru în mod corespunzător, până pe 16 iunie.

Guvernul acordă acest beneficiu bugetarilor pentru a lega liberul legal din 1 iunie (Ziua Copilului), care pică joi, de zilele libere de sâmbătă și duminică. În plus, nu doar primele patru zile din luna iunie vor fi libere, ci și ziua de 5 iunie, care este oferită ca zi liberă prin Codul muncii, fiind a doua zi de Rusalii. Așadar, o mini-vacanță de cinci zile.

De menționat, însă, că zilele de 1 și 5 iunie sunt libere pentru toți angajații, nu doar pentru cei de la stat, aceste libere fiind stabilite ca zile libere, prin Codul muncii, pentru toată lumea, după cum avertizează Avocatnet.ro. Dar de liberul acesta nu vor beneficia cei care lucrează în locurile unde activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție au specificului de activitate. De asemenea, nu vor putea profita de liber nici magistrații și celelalte categorii de personal din instanțele implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie și nici participanții din aceste procese.

"Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente datei de 2 iunie 2017 se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 2 iunie 2017. Dobânzile calculate la disponibilităţile păstrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru care, potrivit  reglementărilor legale în vigoare, există obligaţia acordării de dobânzi, aferente lunii mai 2017, se înregistrează în conturile corespunzătoare cu data de 2 iunie 2017. În ziua de 2 iunie  2017, prin centrala Ministerului Finanțelor Publice se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului", scrie în Proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea zilei de 2 iunie 2017 ca zi liberă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
22

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
286

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
320

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...