Săptămână cu maxime pozitive şi lipsită de precipitaţii. Estimări meteorologice pentru următoarele zile.

După un decembrie cald, luna ianuarie ne-a adus ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute. Dar este loc şi de zile cu maxime pozitive, aşa cum vor fi cele din următoarele zile.

Săptămână cu maxime pozitive şi lipsită de precipitaţii. Estimări meteorologice pentru următoarele zile.

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Cu siguranţă acest sezon rece ne trece prin toate fenomenele meteo cu care vine încărcat. De la temperaturi scăzute şi viscol cumplit, la ninsori suficient de abundente încât să blocheze căile rutiere până la un soi de "pauză" în care să putem respira uşuraţi. O astfel de pauză se anunţă pentru următoarele zile, pentru care prognozele anunţă un pic de soare.

Duminică, de exemplu, maxima va urca la 2ºC în timp ce minima va fi de minus 3ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest. Tot 2ºC vor arăta termometrele şi luni după prânz, în punctul maxim al radiaţiei solare, în timp ce minima va coborî la minus 4ºC. Cerul va rămâne mai mult noros, iar vântul se va roti dinspre sud- est.

Marţi, cerul va fi mai mult senin şi vom avea parte de soare. Vântul va sufla slab dinspre nord- vest, iar temperaturile vor avea valori cuprinse între 2ºC şi minus 3ºC. Miercuri, cerul va fi mai mult acoperit de nori. Vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile vor oscila între 1ºC şi minus 5ºC.

Nici ziua de joi nu se anunţă a fi "spectaculoasă" din punct de vedere meteorologic, ci doar un pic mai rece. Maxima abia va urca la minus 1ºC în timp ce minima va fi de minus 8ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla dinspre nord- vest, cu unele intensificări temporare. În schimb, vineri, temperaturile vor oscila între 2ºC şi minus 6ºC. Cerul va fi parţial acoperit iar vântul va sufla mai mult slab.

Weekend-ul se va menţine în aceeaşi linie. Sâmbătă, maxima va urca la 3ºC în timp ce minima va fi de minus 8ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul se va roti dinspre sud. Duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 1ºC şi minus 9ºC. Cerul se va degaja de nori, iar vântul va sufla slab.

Din punct de vedere agrometeorologic, specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă, pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime. Însă, pe fondul menținerii regimului termic scăzut din aer și sol, culturile de rapiță, orz și grâu de toamnă se vor afla predominant în starea de repaus vegetativ.

În condițiile unui strat superficial de zăpadă (sub 10 cm) și a temperaturilor minime negative din aer, se vor putea produce vătămări ale aparatului foliar prin brunificări ale vârfului frunzelor, îndeosebi la speciile de toamnă semănate în afara epocii optime și insuficient călite pentru rezistența la iernare. Starea de vegetaţie a plantelor va fi în general medie şi slabă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Ghinionul se repetă! Acordul încheiat de un afacerist botoşănean cu DNA, respins de procurori

Marţi, 28 Martie 2017
1724

Pentru a doua oară, Tribunalul Botoşani respinge acordul încheiat de omul de afaceri Marcel Bîrsan cu procurorii DNA, prin care acesta îşi recunoaşte vinovăţia în privin...

Modernizare de ani de zile! Un drum comunal pornit în reparaţii de zece ani nu e gata nici acum

Marţi, 28 Martie 2017
2207

În 2006, Primăria Ungureni şi Primăria Dângeni se asociau pentru a obţine- mai uşor, se credea pe atunci-, finanţare pentru reabilitarea drumului comunal 17 Ungureni - Epureni - Iaco...

Mâinile care desenează arabescuri pe trupul aproapelui, pornite din gândul unui maseur FOTO

Luni, 27 Martie 2017
1911

Să faci din meserie o artă căreia să i te închini şi să-i mulţumeşti Celui de Sus că eşti suficient de sănătos încât să o faci bine, să fii mulţumit de ceea ce faci ş...