Sancțiune record în agricultură! Cum va putea fi amendat un român cu peste 500.000 de lei

Sancțiune record în agricultură! Cum va putea fi amendat un român cu peste 500.000 de lei
Noua lege privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole, pritocită de Guvern şi urmând să intre în vigoare începând de la 1 ianuarie 2014, prevede cea mai mare amendă care s-a dat vreodată unei persoane fizice: 500.000 de lei. În anumite situaţii, amenda poate fi chiar şi de ordinul a câtorva milioane de lei.

Sancţiunea este prevăzută în priectul de lege pentru cei care cumpără un hectar de teren agricol din extravilan şi, apoi, doi ani consecutiv, nu cultivă nimic pe el sau îl folosec în alte scopuri.

Iată articolele din proiectul de lege:

Art.14(1)Terenurile agricole dobândite prin vânzare – cumpărare, în condițiile prezentei legi, trebuie să fie utilizate potrivit destinației categoriei de folosință înscrise în sistemul integrat de cadastru şi publicitate imobiliară.

Art 17. (5) Nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (1) se sancționează cu amendă de 100.000 lei/ha. Nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (1) timp de 2 ani consecutiv se sancționează cu de 5 ori cuantumul amenzii prevăzut în prezentul alineat (adică, cu 500.000 lei/ha).

Aşadar, dacă este vorba de mai multe hectare, amenda poate să ajungă la câteva milioane de lei, scrie capital.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
780

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...