SANATATE: Scapa de arsurile la stomac

SANATATE: Scapa de arsurile la stomac
Crampele si arsurile la stomac apar din cauza consumului excesiv de alimente picante, paharelor de alcool carora le pierdem numarul, somnului agitat si alimentatiei necorespunzatoare.

Stresul este si el un factor favorizant, la fel si mesele consumate rapid, fara a mesteca foarte bine alimentele. Aciditatea stomacala creste, iar inflamatiile creeaza starea de disconfort si durerile suparatoare, informeaza himalayahomeremedies.com.

Problemele digestive apar la majoritatea persoanelor care nu isi controleaza atent regimul alimentar si ritmul in care mananca.

Tocmai de aceea, specialistii recomanda evitarea meselor in fata televizorului sau a celor pe fuga, care au ca efect arsuri si dureri care nu dispar atat de usor.

Remedii simple

Bananele reduc aciditatea stomacala si, consumate zilnic, elimina complicatiile gastrointestinale. Mierea este si ea un remediu simplu impotriva arsurilor si se consuma inaintea fiecarei mese.

Evita prajelile, mancarurile condimentate, ceapa, varza, ridichiile si piperul in mancare. Nu manca in graba, nemestecat si lasa o pauza de cateva minute bune intre felurile de mancare, pentru ca stomacul sa poata functiona normal.

Cei doi litri de apa pe zi sunt esentiali pentru o hidratare corespunzatoare. Evita sa mananci inainte de a te culca, pentru ca astfel blochezi activitatea stomacala normala. Vei fi balonat a doua zi, iar gazele si crampele nu iti vor da pace.

Alcoolul si tigarile sunt principalii dusmani ai unui stomac sanatos. Mesteca dupa masa cateva frunze de busuioc indian, pentru reducerea aciditatii stomacale.

Daca problema devine grava, poti consuma cate o banana la fiecare ora ori un castravete proaspat sau migdale. O cana de lapte rece in fiecare zi te scapa de dureri, la fel si ceaiul de menta.

Specialistii recomanda cateva minute de miscare dupa fiecare masa, pentru o digestie corespunzatoare. Pozitia de somn recomandata persoanelor care au arsuri stomacale este pe spate, cu umerii si capul mai sus decat corpul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
107

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
81

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...