SANATATE - Atentie la infarcturile "tacute"!

SANATATE - Atentie la infarcturile "tacute"!
Infarctul "tacut", care nu se manifesta prin aparitia durerii, este mult mai comun si mult mai periculos decat se credea, potrivit unui nou studiu, realizat prin tehnologia RMN. Doar in Statele Unite, astfel de atacuri de inima nedureroase afecteaza mai mult de 200.000 de persoane anual, relateaza Reuters.

"Nimeni nu a inteles pe deplin care este frecventa acestor atacuri si ce se poate face pentru a le preveni", a spus Dr. Han Kim, de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord.

Pentru a determina daca un pacient a suferit, in trecut, de un infarct, doctorii efectueaza o electrocardiograma, fiind atenti la frecventa Q de pe rezultat, care indica un tesut afectat. Insa nu toate atacurile de inima "tacute" lasa urme vizibile, potrivit specialistilor.

Pentru a le descoperi, Dr. Kim a folosit un nou tip de RMN (rezonanta magnetica nucleara, cunoscuta si sub numele de imagistica prin rezonanta magnetica), care este special adaptata pentru a recunoaste tesuturile din inima care ar fi putut fi afectate. Astfel, cercetatorii au descoperit ca infarcturile nedureroase care nu lasa urme pe frecventa Q a unei electrocardiograme sunt de trei ori mai dese decat cele care lasa urme.

De asemenea, doctorii au spus ca pacientii care au suferit un astfel de atac de inima au sanse mult mai mari sa moara la doi ani dupa incident, din diverse alte probleme de sanatate, sau din cauza unor noi atacuri de inima, decat cei care nu au suferit infarcturi "tacute".

Ziare.com 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
26

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
55

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
343

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...