Sambata spre duminica dam ceasurile cu o ora inainte!

Sambata spre duminica dam ceasurile cu o ora inainte!
Romania trece la ora de vara. In noaptea de sambata spre duminica, 28 spre 29 martie, vom da ceasurile cu o ora inainte - ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Diferenta fata de timpul universal (GMT) va fi de 3 ore. In tara noastra, ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene, care isi schimba ora in ultima duminica a lunii martie si in ultima duminica a lunii octombrie.

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucuresti, pe perioada lunilor de vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.

CFR a anuntat ca trenurile de calatori aflate in circulatie in noaptea de 28 spre 29 martie, intre orele 3.00 si 4.00, vor circula cu intarziere. Mai exact, 115 trenuri aflate in circulatie la ora 3.00 vor fi afectate de schimbarea orei si ar purtea avea intarzieri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
34

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
159

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
67

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...