Salvatori din pasiune, alături de pompierii botoșăneni în misiuni

Salvatori din pasiune, alături de pompierii botoșăneni în misiuni
Botoşănenii aflaţi în situaţii limită  au o şansă în plus să depăşească momentul critic.

Acest fapt este posibil deoarece voluntarii botoşăneni au finalizat şi cea de-a doua etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional Salvator din pasiune, respectiv cursul de acordare a primului ajutor de bază. În urma lecţiilor predate cu profesionalism de către medici din cadrul UPU – SMURD Botoşani, toţi cei 15 cursanţi planificati in aceasta perioada au fost declaraţi admişi.
         
Timp de o săptămână, aceştia şi-au însuşit legislaţia de acordare a primului ajutor de bază şi au dobândit cunoştinţe privind modul de accesare şi activare a sistemului de urgenţă prin numărul de apel unic de urgenţă 112. Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor de bază în situaţii cu una sau mai multe victime.
         
În urma absolvirii cursului, voluntarii au dobândit competenţe în a accesa şi activa sistemul de urgenţă, a recunoaşte urgenţele cu risc vital, a acorda primul ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie şi în a utiliza defibrilatorul semiautomat. 
         
În perioada următoare, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.

Derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
142

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
90

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
112

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...