Sălile cu probleme de la Școala din Roșiori ar putea fi închise

Sălile cu probleme de la Școala din Roșiori ar putea fi închise
Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții s-au deplasat, luni, la Scoala din satul Roșiori, comuna Răchiți, unde au fost sesizate o serie de probleme după cutremurul de sâmbătă noaptea.

Întrucât la reabilitarea ce s-a făcut în anul 2008, prin Banca Mondială, nu s-a avut în vedere și consolidarea imobilului, în sala în care este cancelaria profesorilor, dar și pe tronsonul de deasupra intrării principale în unitatea de învățământ, pereții și pardoseala au început să crape, probeleme care s-au accentuat în urma seismului, după cum susține primarul comunei Răchiți.

"Acolo este vorba și de o tasare a clădirii. Se vor deplasa cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a întocmi un raport de evaluare referitor la situația școlii respective, urmând ca ulterior Primăria să efectueze o expertiză în vederea obținerii de fonduri dacă este necesar pentru consolidare pentru că școala a fost reabilitată și din păcate s-a pierdut din vedere consolidarea clădirii. Nu este pus în pericol procesul educațional, dar probabil ca și măsură se va evita cancelaria și intrarea principală a școlii. Sălile de clasă sunt în regulă, nu sunt probleme", a spus prefectul Dan Nechifor. 

După ce specialiștii în construcții se vor pronunța, autoritățile vor vedea ce măsuri se impun la unitatea de învățământ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
19

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
171

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
143

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...