S-au înmulţit câinii pe străzile din Botoşani. Fetiţă atacată în centrul oraşului!

S-au înmulţit câinii pe străzile din Botoşani. Fetiţă atacată în centrul oraşului!
Numărul câinilor comunitari s-a înmulţit în ultima perioadă pe străzile din municipiul Botoşani, aceştia putând fi văzuţi chiar şi în zonele centrale ale urbei, intens circulate. O spune Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), care susţine că din ce în ce mai multe sesizări au fost primite pentru a se interveni cu firma de ecarisaj pentru capturarea maidanezilor.

În urmă cu câteva zile o fetiţă a fost muşcată de un câine comunitar în zona Pieţei Centrale. Reprezentanţii DSPSA au fost sesizaţi de cetăţenii din zonă de incident şi împreună cu firma de ecarisaj au acţionat şi au capturat patrupedul.

“Din păcate în ultima vreme primim din ce în ce mai multe sesizări, s-a înmulţit numărul acestora pe raza municipiului Botoşani şi încercăm prin firma de ecarisaj să stopăm cât putem acest fenomen. Din păcate observ că cei din zona de ONG-uri sunt din ce în ce mai puţin implicaţi în fenomenul acesta, după ce ani de zile s-au implicat, au pus umărul acum s-au scindat şi nu mai reuşim să colaborăm cu ei cu promisiunea de a ne aduce hrană în mod constant", a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

S-a ajuns în această situaţie, de a apărea din nou câini pe străzile din oraş, din cauza neaplicării prevederilor legale privind situaţia câinilor din curţile oamenilor.

“Am avut în repetate rânduri discuţii cu cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. Avem o problemă că foarte mulţi din cei care au curte au cel puţin câte un câine. Conform OUG 155 aceşti câini trebuiau sterilizaţi până la sfârşitul anului 2014, s-a mai dat o derogare până în 2015, nu s-a întâmplat nimic în acest sens şi nimeni nu face o campanie şi nu arăt cu degetul dar este de competenţa acestora să facă ceva în acest sens, ori nu se mai mişcă nimic, s-a dat o lege care nu se aplică. Prin sterilizarea tututor câinilor de rasă comună ar fi un prim pas în stoparea acestui fenomen, să reuşim să îi ţinem sub control", a mai spus directorul DSPSA.

La ora actuală în padocul municipalităţii sunt 603 câini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
217

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
277

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
478

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...