S-a plâns polițiștilor că este agresat într-un centru comercial. Oamenii legii au venit și L-AU DUS ÎN AREST!

S-a plâns polițiștilor că este agresat într-un centru comercial. Oamenii legii au venit și L-AU DUS ÎN AREST!
Victima nu era ușă de biserică, iar "agresorii" l-au recunoscut și l-au imobilizat! Bărbatul care inițial reclamase agresiunea s-a dovedit a fi același care a înșelat numeroși botosaneni, prin metode dintre cele mai neortodoxe: fals avocat, fals organizator de pelerinaje, fals medic!

In cursul zilei de marti, în jurul orei 12.05, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată de către V. Sorin Alin, de 27 ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-un centru comercial din municipiul Botoşani, a fost agresat de mai multe persoane, informeaza un comunicat al IPJ Botosani.
         
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului i-au identificat pe C. A. şi C. G., din municipiul Botoşani, stabilindu-se că aceştia l-au întâlnit şi reţinut pe V. Sorin Alin, solicitând la rândul lor telefonic intervenţia poliţiştilor, întrucât  l-au recunoscut pe tânărul de 27 de ani ca fiind autorul unor infracţiuni de înşelăciune.

V. Sorin Alin a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani, stabilindu-se că, în perioada iulie – august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, aflându-se pe raza municipiului Botoşani, s-a recomandat ca fiind avocatul "Muraru Adrian – Sorin" de la Casa de Avocatură "Muraru şi Asociaţii" din municipiul Iaşi, calitate nereală, prin care le-a indus şi menţinut în eroare pe părţile vătămate C. A., U. D. şi C. A., determinându-i pe aceştia să-i achite diferite sume de bani, cuprinse între 200 şi 1200 lei, sub pretextul că îi va reprezenta în diferite litigii, prejudiciul total  cauzat prin  cele trei acte materiale însumând 2.400 lei.

De asemenea, în perioada 27 octombrie - 17 noiembrie 2013, aflându-se pe raza municipiului Botoşani, s-a recomandat ca fiind organizatorul unor excursii/pelerinaje religioase, în ţară şi străinătate, împrejurare în care le-a indus şi menţinut în eroare pe părţile vătămate D. N., H. M. şi L.M., determinându-i pe aceştia să-i achite diferite sume de bani, cuprinse între 225 şi 400 lei, sub pretextul că îi va transporta la locurile indicate, prejudiciul total cauzat prin  cele trei acte materiale însumând 1.115 lei.

Totodată, în sarcina suspectului s-a mai reţinut că, în  data de 10.11.2013, a indus şi menţinut în eroare pe S. G., cu privire la faptul că este medic, determinându-l să-i dea suma de 500 lei pentru a-i cumpăra medicamentele prescrise pe o reţetă, împrejurări în care partea vătămată i-a mai oferit o tabletă pentru a-i înregistra muzică religioasă şi pe care urma să i-o returneze, lucru care nu s-a mai întâmplat, prejudiciul total cauzat însumând 1.550 lei.

În urma probatoriului administrat, faţă de V. Sorin Alin se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Totodată, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca astăzi, 11.12.2013, suspectul să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și sesizarea Judecătoriei Botoşani în vederea arestării preventive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
223

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
37

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
265

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...