Ruptura in fotbalul european: Mai multe tari infiinteaza o noua Liga a Campionilor

Ruptura in fotbalul european: Mai multe tari infiinteaza o noua Liga a Campionilor
Fotbalul european s-a rupt in doua dupa modificarile facute de UEFA in formatul Ligii Campionilor. Intrucat primele patru campionate din Europa au primit in plus cate un loc direct in grupele Ligii, iar sistemul de premiere a fost modificat pentru a le avantaja, mai multe tari au hotarat sa isi infiinteze o competitie proprie, conform Marca.

In aceasta noua Liga a Campionilor ar urma sa evolueze echipe din tari precum Danemarca, Scotia, Norvegia, Olanda, Suedia si Belgia.

"Daca nu actionam acum, vom vedea cum echipele mari continua sa creasca si sa devina mai puternice, in timp ce echipe precum cele ale noastre vor avea momente dificile", a spus directorul clubului danez FC Copenhaga, Anders Horscholt.

Deocamdata nu este insa clar daca aceste echipe vor continua sa evolueze si in Liga Campionilor. Nu exista informatii nici despre formatul competitiei ce urmeaza a lua nastere.

In fotbalul european s-a produs o ruptura intre echipele din campionatele de top si cele de nivel mediu, dupa ultimele modificari facute de UEFA.

Incepand cu 2018, Spania, Anglia, Germania si Italia vor trimite direct cate patru echipe in grupele Ligii Campionilor. Pana in prezent, locul 4 din cele patru campionate juca play-off, insa UEFA a schimbat regulile.

Decizia forului international a starnit furia Asociatiei Europene a Ligilor Profesioniste, ce reuneste 24 de campionate de pe "Batranul Continent".

Pentru a trimite direct in grupele Ligii Campionilor echipele de pe locul 4 din tarile respective, UEFA a obligat reprezentantele tarilor clasate de la locul 11 in jos in clasamentul coeficientilor sa joace preliminarii.

Mai mult, UEFA a hotarat sa modifice modul in care va imparti bonusurile financiare, iar cluburile importante vor incasa mai multi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
170

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
258

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
392

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...