Români trimiși acasă: Expulzați din Germania pentru că n-au putut demonstra că au o ocupație legală!

Români trimiși acasă: Expulzați din Germania pentru că n-au putut demonstra că au o ocupație legală!

În premieră, cinci persoane din România și-au pierdut dreptul la liberă circulație în Germania, deși este vorba de cetățeni europeni. Familia care locuise în Gelsenkirchen, oraș din bazinul Ruhr, a fost expulzată de pe teritoriul Germaniei și trimisă înapoi în țară. Marți, purtătorul de cuvânt al primăriei orașului a precizat: „Familia se află deja în România. Expulzarea a avut loc luni și s-a derulat liniștit, fără probleme”.

În principiu, cetățenii Uniunii au dreptul de a circula liber în Uniunea Europeană, de a intra și de a rămâne în orice alt stat membru al UE. Cu toate acestea, acest drept la liberă circulație ar putea fi pierdut, în cazul în care nu sunt îndeplinite anumite condiții. 

“De exemplu, trebuie să demonstreze un loc de muncă, o activitate independentă sau că dispun de resurse suficiente și de asigurare de sănătate”, a explicat administrația locală din Gelsenkirchen, scrie Hotnews citând Westdeutsche Allgemeine Zeitung online. 

 Acesta nu a fost cazul celor cinci români în cauză. Aceștia n-au putut demonstra că au o ocupație legală „ pe parcursul unei lungi perioade de timp, până la dată expulzarii“. Au existat și indicii întemeiate de practicare a unor activități ilegale. În plus, unul dintre membrii familiei primise „condamnări definitive pentru încălcarea legii dreptului la marcă și fraudă comercială“.

Prin urmare, autoritățile din orașul german au constatat că dreptul la liberă circulație a fost pierdut. În urmă acestei decizii, persoanele erau obligate a se conforma și a părăsi teritoriul Germaniei. În cazul de față, acest lucru nu s-a întâmplat de bunăvoie, așa că românii au fost expulzați.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmele care nu folosesc sistemul e-factura, pasibile de amenzi!

astăzi, 19:21
14

Ministerul Finanțelor vrea să prelungească perioada de neaplicare a amenzilor pentru contribuabilii care nu folosesc Ro e-factura."Încă de la începutul implementării sistemul...

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
119

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
60

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...