Rezultatul evaluării activității managerului de la Teatrul Vasilache a încins spiritele în CL. Cine va fi numit director interimar!

Rezultatul evaluării activității managerului de la Teatrul Vasilache a încins spiritele în CL. Cine va fi numit director interimar!
Rezultatul evaluării activității managerului de la Teatrul de Păpuși Vasilache,  Floricel Aionițaoei, care a fost notat de comisie cu nota finală 3,50, după susținerea proiectului de management în cadrul unui interviu, a stârnit indignare în rândul unor consilieri locali. 

Consilierul local Mihai Ștefan s-a arătat contrariat de faptul că managerul unei instituții de cultură, care are ani de experiență în spate ca actor, să fie notat cu nota 2,50 la interviu de către unul dintre consilierii locali care au făcut parte din comisia de evaluare, iar de la specialiști în cultură, profesori universitari, să obțină o notă mai mare.

"Cum se poate ca dânsul, cu ani de actorie, să ia 2,50 la un interviu? Nu că aș avea ceva cu el, dar să ia la un interviu 2,50 înseamnă că e mai specialist cel care i-a dat nota decât actorul respectiv", a spus Mihai Ștefan.

Unul dintre aleșii municipali care a făcut parte din comisia de evaluare a activității managerului de la Teatrul Vasilache a fost social-democrata Andreea Buiuc. Aceasta a ținut să dea o replică la cele spuse de Mihai Ștefan, aducând în discuție situația conflictuală de la Teatrul de Păpuși, precum și intenția mai multor actori de a-și da demisia.

"Sunt cetățean al acestui oraș și îmi doresc ca Teatrul Vasilache să funcționeze. În contextul actual, piese de teatru nu se mai fac, sunt piese înregistrate din a nu știu câta stagiune. Actorii nu mai vor să joace. Dacă vreți să se închidă teatrul...", a spus Andreea Buiuc.

La rândul său, consilierul local Eugen Țurcanu a pus la îndoiala rezultatul evaluării.

"Observ că domnișoara Buiuc se pricepe astăzi la tot. Urmează să se ocupe și de fotbal și înțelege administrația orașului perfect. Am văzut că dânsa și domnul Chiru sunt experți în cultură. Mi se pare o făcătură în întreaga procedură pe care ați făcut-o. Mi se pare o chestie lipsită de bun simț și profesionalism", a afirmat Eugen Țurcanu. 

Declarațiile celor doi consilieri au fost susținute și de primarul Cătălin Flutur, care a spus: "Nu cred că există un singur manager din județ și din țară care să ia o notă de 3,50, decât dacă se dorește lucrul acesta. Nu cred că a fost atât de slab. S-a dorit lucrul acesta".

Primarul Cătălin Flutur a anunțat în cadrul ședinței de Consiliu Local de marți că va numi prin dispoziție un director interimar la Teatrul Vasilache, persoana propusă fiind Florin Iftode, care a mai fost manager interimar al instituției de cultură pe perioada cât Floricel Aionițoaei a fost suspendat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
259

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
88

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
280

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...