Rezultatele Concursului de matematica "Octav Onicescu", ediția a XIX-a

Rezultatele Concursului de matematica "Octav Onicescu", ediția a XIX-a

Octav Onicescu

În perioada 28-30 octombrie 2016, Colegiul Național "A.T.Laurian" a organizat Concursul de matematică "Octav Onicescu", aflat în acest an la a XIX-a ediție, concurs dedicat marelui academician, fost elev al colegiului.

La această ediție au participat  elevi din Botoșani, Iași, Piatra-Neamț și din Chișinău- Republica Moldova. Ne-am bucurat de participarea la concurs a unui echipaj de patru elevi de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" din Chișinău, coordonați de domnul profesor Mîrzenco Vasile.

Ceea ce personalizează acest concurs este existenţa subiectelor unice pentru toate clasele de liceu. Autorii problemelor  au fost mai degrabă preocupaţi de aducerea în faţa concurenţilor a unor probleme axate pe cunoştinţe elementare şi pe valorificarea abilităţilor de raţionament, pe ingeniozitate şi spirit de observaţie. Abordând teme ca teoria numerelor, probleme de numărare, probleme de acoperire, geometrie, invarianţi matematici, problemele ar putea fi asemănate ca stil ( păstrând proporţia), cu cele utilizate la barajele de selecţie şi pregătire a loturilor naţionale. 

Participanții din acest an au dovedit că sunt preocupați de a obține performanță în matematică, ceea ce a făcut și mai dificilă departajarea lor.

Marele Premiu al concursului, la egalitate de punctaj, a fost obținut de elevii: Cardaș Tudor Darius (clasa a VIII-a) , de la Colegiul National "A.T. Laurian", și Pitrop Alexandru (clasa a XI-a), de la Colegiul National "Mihai Eminescu", din Botoșani. Premiul al II-lea a revenit lui Anechitei Matei din clasa a XI-a (Colegiul National "Mihai Eminescu"), iar premiul al III-lea luiTrișcă-Vicol Cezar, din clasa a IX-a, și Sandu Dan, din clasa a XII-a (Colegiul National "Mihai Eminescu").

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
578

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
105

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...