Revoluţionar! Formens face costume prin scanarea 3D a corpului!

Revoluţionar! Formens face costume prin scanarea 3D a corpului!
Din dorinţa de a crea costumul perfect pentru fiecare client, Formens a introdus o nouă tehnologie, scanarea 3D body scanning. Prin această scanare a corpului clientului, în doar câteva minute i se iau toate măsurile, care mai apoi se stochează într-un sistem informatic şi se creează un avatar, după care specialiştii realizează comanda.

Practic, această nouă tehnologie presupune ca un client să intre în cabina de scanare, unde aparatura suprinde imagini 3D ale corpului său, realizând zeci de măsurători pe secundă. Aceste măsurători sunt introduse ulterior într-un software de design şi se creează un avatar (corp virtual) pe care se modelează hainele, generându-se astfel profile digitale pentru fiecare client.

Pe lângă faptul că această tehnologie presupune un timp mult mai redus a procesului de măsurare, de aproximativ 5 minute, faţă de 30 de minute cât presupune o măsurătoare clasică, cu metrul, la final costumul realizat va satisface complet cerinţele de confort şi estetice ale clientului.

Un astfel de scanner există deja la magazinul fabricii din Botoşani, dar astfel de aparate au fost achiziţionate şi pentru cele patru magazine ce vor fi deschise de Formens, sub brandul Louis Purple, în lunile februarie şi martie, la Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. Astfel, clienţii nu vor mai fi neoviţi să se deplaseze până la Botoşani pentru a li se lua măsurile.

“Oamenii spun că preferă să vină la fabrică pentru că aici sunt specialişti, în magazine e dificil. Se reglează aceste probleme. Am cumpărat scanere pentru fiecare magazin din ţară, va fi un scanner 3D, clientul intră, se scanează şi apoi se trimite avatarul. Procesul de luat comandă este început în magazin, dar finalizarea acestuia este făcută cu specialiştii noştri şi aici se fac modificaţiile de morfologie, că aici este sensibil. Pentru a regla problemele unui costum nu există şcoală, este experienţă", a spus Gerard Losson, patronul Formens.


Formens, unul dintre cei mai mari producători de costume pentru bărbaţi din Europa, a ajuns să producă în fabrica de la Botoşani 1.000 de sacouri şi 400 de pantaloni pe zi, iar în fabrica de la Dorohoi 1.000 de pantaloni pe zi, din care 100-150 de bucăţi sunt făcute la comandă.

La această dată, Formens lucrează cu alte opt fabrici din străinătate, poducând pentru branduri de renume mondial.

Investiţia totală a Formens, la Botoşani, de la înfiinţarea societăţii, în anul 1999, se ridică la 6,5 milioane de euro, iar la Dorohoi 1 milion de euro. În brandul Louis Purple, care a apărut în anul 2009, Formens a investit 1,250 milioane de euro.




 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
129

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
230

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
356

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...