REVOLUTIA FLORILOR la Chisinau, stapanita de frica si amenintari! - VIDEO

REVOLUTIA FLORILOR la Chisinau, stapanita de frica si amenintari! - VIDEO

   Mediafax

Frica, entuziasm, amenintari, arestari in miez de noapte, arestati, batuti, jurnalisti expulzati, arestati, rapiti, site-uri blocate! Ingredientele unei miscari de protest intr-un stat comunist!

Revolutia Florilor la Chisinau, anuntata in aceasta dimineata, isi arata cu greu splendoarea entuziasta din primele zile.

Din cauza amenintarilor venite din partea autoritatilor, printre basarabeni predomina o stare generala de frica. Asta dupa ce mai multi tineri au fost retinuti de politie, facandu-se razii chiar si in scoli si universitati, tinerii fiind monitorizati aproape om la om!

Informatiile circula foarte greu, intrucat multi jurnalisti romani au fost expulzati, iar cei autohtoni sunt hartuiti de Politie. Potrivit unui jurnalist de la Ziarul de Garda, contactat de Realitatea TV, unii parinti au refuzat sa isi lase copiii sa mearga astazi la scoala. Localnicii sunt ingrijorati sa nu aiba soarta tinerilor arestati in timpul protestelor.

In Chisinau e deocamdata liniste, dar lumea incepe sa se indrepte spre centru. Potrivit Ziarului de garda, oameni in negru patruleaza pe strazile din Chisinau, in formatie de cate doi.

Desfasurarea evenimentelor de vineri:

UPDATE (ora 13.15) In jur de 800 de persoane sunt stranse in Piata din Chisinau.
UPDATE (ora 12.50) Rodica Mahu, redactorul-sef al publicatiei Jurnalul de Chisinau, a fost rapita in apropierea sediului Guvernului.
UPDATE  (ora 11.20) Unimedia a anuntat ca toate autobuzele ce se indreptau spre Chisinau vineri dimineata au fost oprite de politisti si verificate. Potrivit informatiilor, un autobuz ce plecase de la Oradea a fost oprit iar 10 studenti arestati. "Politistii ne-au spus ca ne vor da drumul daca parintii vor veni cu pasapoartele sa ne ia", a declarat Catalina Tomsa, una dintre persoanele arestate.

Ora 11.10: Doar 10 protestatari se afla in Piata Marii Adunari Nationale, in timp ce in spatele cladirii Guvernului se afla sute de politisti, echipati de lupta, anunta Unimedia.info. La o distanta de 10 minute de centrul orasului au fost observate 10 camioane militare.

Ora 11.00: Moldova dezminte ca ar fi primit ajutor constind in armament de la Moscova: "Ministerul de interne dispune de suficiente forte si mijloace pentru mentinerea ordinii publice", a declarat pentru RIA Novosti seful biroului de presa al Ministerului de interne, locotenentul Alla Meleca.

Ora 10:20: Doar cateva zeci de persoane sunt stranse, la aceasta ora, in piata din Chisinau.

Ora 10:12: Premierul Zinaida Greceanii avertizeaza: Organizatorii celei mai mare crime din istoria Republicii Moldova planifica pentru miine si duminica sa foloseasca din nou copiii pentru a devasta cladirea Guvernului, de data aceasta. Daca acest lucru va fi admis de noi toti, jertfele umane vor fi foarte greu de evitat.

Ora 10:00: Unimedia.info a anuntat ca provider-ul de internet Moldtelecom pare sa fi blocat o serie de site-uri de stiri: jurnaltv.md, hotnews.md, protv.md, facebook.com, odnoklassniki.ru, twitter.com.

Ora 9:08: Rusia a trimis la Chisinau o partida impunatoare de munitii speciale pentru stoparea protestelor, scrie publicatia rusa Kommersant, care este formata din grenade de tip Ceremuha si alte substante speciale. (Unimedia)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
369

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
188

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
135

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...